30 forintokból gyűlt össze az adomány

Hernádvécse – A hernádvécsei gyerekek az adományok közül a számítógépeknek örültek leginkább.

Verssel és köszöntővel hálálták meg a hernádvécsei nevelőotthon lakói azt az egymillió forint értékű adományt, melyet két cég képviselői nyújtottak át számukra csütörtökön. A Procter & Gamble és a CBA közös kezdeményezése, „A közösség szíve (köszi)” program tavaly őszi gyűjtőakciójának keretében a mindennapi élethez szükséges háztartási gépeket (2 mosógépet, 2 tűzhelyet, 7 porszívót), valamint a tanulásukat és fejlődésüket segítő 4 számítógépet hoztak az otthon lakóinak.

Virtuális persely

A két vállalat 2010 őszén hirdette meg tavalyi második gyűjtési akcióját, azzal a céllal, hogy 10 megye egy-egy gyermekotthonát olyan eszközökkel, felszerelésekkel vagy használati cikkekkel támogassa, amelyre az adott intézménynek leginkább szüksége van. A CBA vásárlóknak köszönhetően a programban résztvevő minden egyes termék után 30 forint került a közösség virtuális perselyébe, és az így összegyűlt 10 millió forintot egyenlő arányban osztják szét a nyertes intézmények között.

– Nagyon hálásak vagyunk a közösség szíve programnak a nagy értékű adományért. A háztartási gépek megkönnyítik a mindennapokat, de a gyerekek természetesen az új számítógépeknek örültek a legjobban, ami a kikapcsolódás mellett a tanulásukat is segíti majd – mondta lapunknak Kovácsné Orosz Zsuzsanna Hernádvécse polgármestere.

ÉM-HE