Közlemény – 3. Kerékpáros családi nap Miskolcon

Akt.:
3. Kerékpáros családi nap Miskolcon
3. Kerékpáros családi nap Miskolcon
Miskolc – Az előző éves nagy érdeklődések után idén újra megrendezzük az éves legnagyobb rendezvényünket, melynek neve: 3. Kerékpáros családi nap a Szinvaparkban.

Évről-évre célunk az, hogy tudjunk újat mutatni, még vonzóbb programot kínálni az ide érkezőknek. dén is emeltünk a programok számán és színvonalán, melyek a következők:

 • A családi nap házigazdája Puskás Peti énekes lesz, aki a rendezvény teljes ideje alatt jelen lesz, délután 3-4 számmal fel is lép.
 • Elindul Miskolc első Élő közbringarendszere a családi nap programjai alatt a városháztéri Florens kertészeti kiállítás és a Szinvapark között, két dokkoló állomással, 5 biciklivel! Ennek bemutatója, megnyitója a nap megnyitásával egy időben, 11:00-tól lesz a Szinvapark előtti buszmegállónál.
 • A Rendőrséggel és az MVK ZRt-vel közösen elindítjuk a Holttér kampányunkat! A kampány részeként kiállítunk egy csuklós Neoplan típusú autóbuszt, amelyen bemutatjuk, hogy mit is jelent a holttér, hol vannak veszélyben a kerékpárosok. A jelenséget bárki “megnézheti” a busz vezetőfülkéjéből. Megnyitója a közbringarendszer után lesz, a jelenlevőkkel csoportosan fogunk átmenni.
 • Ilyen sem volt még Miskolcon: ingyenes kerékpárszállítás a Skoda villamosokon április 25-én üzemkezdettől üzemzárásig. Természetesen a kerékpárt szállító személynek rendelkeznie kell jeggyel vagy bérlettel, viszont a kerékpárra nem kell kiegészítő jegyet váltania!
 • Közlekedni fog előre meghirdetett menetrend szerint az MVK ZRt. veterán Ikarus 31-es autóbusza amellyel ingyen lehet eljutni a rendezvényre.
 • A kerékpárral érkezők számára ingyenes őrzött parkolás a parkolóházi helyszínen.
 • Megtekinthető lesz a dán nagykövetség kiállítása “A jó város” címmel.
 • Kerékpáros ügyességi tanpálya kicsiknek és nagyoknak – 3 bicikliméretet biztosítunk, így a futóbringás kisgyermektől a felnőttekig mindenki kipróbálhatja saját bringa hiányában is.
 • 4 üzlet/gyártó fog kerékpárokat kiállítani, így meg lehet csodálni a 2015-ös biciklik majdnem teljes palettáját, nem lesz hiány milliós nagyságrendű bringákból sem!
 • A színpadon változatos programok következnek egymás után. A debreceni Novák Ferenc “pedálkirály” mellett Bobó és Karcsi bácsi gyerekműsora, Puskás Peti fellépése, lakatolási bemutató, a Vöröskereszt előadása is látható lesz, az eredményhirdetés előtt pedig egy órás pódiumbeszélgetés lesz a kerékpározásról.
 • Mindenkit buzdítunk, hogy látogassa meg az állomásainkat pontgyűjtő füzetével, mert a nap végén értékes nyereményeket sorsolunk ki! Az állomások közt lesz puzzle kirakó, kresz-teszt, Vöröskereszt tesztje, MVK Zrt. játéka, valamint egy kerékpárt is meg kell keresni – ami darabjaira bontva lesz elrejtve a Szinvapark területén.
 • Mindenki kreatív képet készíthet attól függetlenül, hogy kerékpárral érkezik vagy sem. Fotósunk adott időpontokban várja a bringásokat, hogy elkészítse róluk a legmenőbb bringa-tulaj képet, valamint pózolni lehet új fotófalunknál is, ahol csak az arcunkra lesz szükség!
 • Reméljük, hogy a szabályok lazasága ellenére senki nem fogyaszt alkoholt kerékpározás közben, de mi történne, ha mégis? Kipróbálható lesz a Rendőrség részegszemüvege, ami szimulálja a becsiccsentett állapot velejáróit. Ígérjük, hogy megmaradó emlékeket okozunk a részegségről, megpróbálunk mindenkit lebeszélni róla.

– Orosz Péter titkár, Kerékpáros Miskolc Egyesület –