Friss hírek

2008.12.01. 10:03

AMERIKAI FUTBALL: Plaxico Burres fel fogja adni magát

<p>Hétfő feladja magát a rendőrségen Plaxico Burres az észak-amerikai profi amerikai futball-ligában (NFL) szereplő New York Giants sztárja. A játékos ártatlannak fogja vallani magát tiltott fegyvertartás vádjában - közölte a játékos ügyvédje. Burres ellen azért emelnek vádat, mert még péntek éjjel egy New York-i éjszakai klub előtt véletlenül meglőtte magát.</p>

"Arra kérjük a szurkolókat, a New York Giants-t és a közvéleményt, hogy ne mondjanak ítéletet Plaxico Burres-ről, amíg az összes bizonyíték elő nem kerül" - olvasható Burres ügyvédjének, Benjamin Brafmannak az e-mailjében, amelyet egy internetes sportújságnak juttatott el.

Az incidens a Latin Quarter nevű klub előtt történt péntek éjjel. Burres-t az eset után azonnal kórházba szállították, de szombat délután már ki is engedték. Több amerikai médium úgy tudja, hogy Burres csapattársa, Antonio Pierce is ott volt az esetnél, és a rendőrség nyomozást indított ellene, mert állítólag elvitte a fegyvert a helyszínről.

Pierce - aki játszott a 23-7-es Giants győzelemmel zárult vasárnapi meccsen - nem kívánta kommentálni a történteket. "Ezt csak egyszer mondom el: nem fogok válaszolni a pénteki eseményeket firtató kérdésekre" - jelentette ki a klasszis. "A Washington Redskins elleni találkozóról szívesen beszélek, de másról nem fogok nyilatkozni" - tette hozzá Pierce.

Burres többi csapattársa annak örül, hogy nem sérült meg komolyabban az elkapó. "Örülök, hogy jól van, és bízom benne, hogy hamarosan újra köztünk lesz" - bizakodott a szintén elkapó Amani Toomer.

A Giants tulajdonosa, John Mara is aggódott játékosa egészségéért, de csalódottságának adott hangot az esettel kapcsolatban. "Csalódott vagyok, hogy ilyen eset megtörténhet, és különösen amiatt, hogy a mi játékosunk keveredett ilyen dologba. Örülök, hogy nem lett komoly baja, de szörnyen csalódott vagyok" - magyarázta az üzletember.

A 31 éves Burres a szezon előtt egy 35 millió dollárt érő, öt éves szerződéshosszabbítást írt alá a klubbal, ám idén nem nagyon megy neki a játék. A Seattle Seahawks elleni október 5-i meccset is ki kellett hagynia, mert nem jelent meg az egyik csapatgyűlésen. A Giants vezetőedzőjével, Tom Coughlinnal is többször összeveszett, és néhányszor meg is büntették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!