Friss hírek

2009.09.22. 08:33

Halszószba fulladtak a vietnámi munkások

<p>Egy halszósszal teli tartályba zuhant, és megfulladt három vietnámi munkás egy Vietnám dél-keleti részén található üzemben - közölte a rendõrség, és a vietnámi média hétfõn. A rendõrség még vizsgálja a baleset pontos körülményeit.</p>

Az eset szombaton történt Cam Ranh város egyik halszószt készítõ üzemében - közölte egy neve elhallgatását kérõ rendõrtiszt. Egy helyi mezõgazdasági szaklap cikke szerint egy munkás akkor esett bele a halszósszal teli tartályba, amikor egy csövet akart megjavítani. A szerencsétlenül járt férfit két kollégája megpróbálta kimenteni, de végül õk is a szószba fulladtak.

A vietnámi konyha egyik alapvetõ alapanyagának számító halszószt (nuoc mám) általában szardellából készítik só és víz felhasználásával. Az alapanyagokat egy nagy, több mint három méter magas fa tartályban egy éven át erjesztik, és préselik, amíg sós-halas folyadékot nem kapnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!