27. nyílt nap az Állategészségügyi Telepen

Akt.:
Várják a szerető gazdikat a nyílt napra
Várják a szerető gazdikat a nyílt napra - © Fotó: Kozma István
Miskolc – Huszonhetedik alkalommal tartanak nyílt napot a Miskolci Állategészségügyi Telepen (Fonoda u. 16.). 2016. április 9-én, szombaton 10 és 14 óra között várják ismét azokat, akik szeretnének megismerkedni a náluk lévő állatokkal, szívesen sétáltatnak kutyát.

A folyamatos rehabilitációnak és a nyíltnapi látogatók sétáltatás alatti türelmének és kitartásának köszönhetően egyre csökken a nem sétáltatható állataink száma. Az elhelyezett állataink a látogatói szeretettől láthatóan sokat fejlődtek.

Rendkívüli örömet és hálát mutatnak ki minden egyes sétanapon. A simogatás, sétáltatás a legnagyobb ajándék elhelyezett állataink számára.

Ha egy-egy kutyus megtetszik és gondoskodni kívánnak róla, akkor most is örökbe fogadhatják. Minden kutyánkról elmondható: aranyos, kedves, okos és csak úgy adjuk oda új gazdájának, ha egészséges, megtörtént az orvosi vizsgálata, veszettség elleni oltással és mikrochippel van ellátva.

Jelenleg 73 telepünkön elhelyezett ebünknek, valamint 6 macskánknak keresünk végleges otthont. Az idei év első három hónapjában 203 állatnak találtunk ideiglenes, vagy végleges otthont. Az állatok kihelyezésében jelentős segítséget nyújtottak a Civil Állatvédő Egyesületek és magánszemélyek.

Kérünk minden kedves állatbarátot, legyenek segítségünkre, hogy állataink továbbra is ilyen szép számmal találjanak hűséges gazdára.

Telepünkön elhelyezett és régóta nálunk élő állataink ismerik a pórázt, sőt felismerik régi sétáltatójukat. Az új lakókkal is meg kell ismertetni a séta örömét, ezért ismét lesz feladat a vállalkozó kedvű látogatók számára, hogy a kutyákat sétához és emberközelséghez szoktassák.

Az előző, első születésnapunkat ünneplő nyílt napunkon 93 látogatót üdvözöltünk. Egyre több, számunkra eddig ismeretlen állatbarát érdeklődik programunk iránt. Reméljük őket is rendszeresen köszönthetjük telepünkön a jövőben.

Az elkövetkezendő időszakban szívesen fogadunk adományként az állatok etetésére, itatására alkalmas edényeket, valamint a sétáltatáshoz pórázokat, nyakörveket. A rehabilitációs munkánk segítése érdekében szívesen veszünk minden felajánlott szájkosarat vagy szájféket, hogy a jövőben az eddig nem sétáltatható állataink is részt vehessenek a sétákon.

Köszönjük a telepen elhelyezett állatok számára eddig felajánlott adományokat és a segítő közreműködést.

Várunk minden kedves ismerős és ismeretlen állatbarátot, hogy együtt segíthessünk!

A gazdira váró állatainkat megtekintheti – fotókkal együtt – honlapunkon: http://varosgazda.hu/huseges_gazdat_keresunk

Keresse fel Facebook oldalunkat is!

– Dovák Bertalanné, Miskolci Állategészségügyi Telepvezető –
hirdetés


hirdet�s