26-os út: megmarad a káosz Sajószentpéteren

Akt.:
26-os út: megmarad a káosz Sajószentpéteren
© Fotó: Bujdos Tibor
Sajószentpéter – A lehető leggyorsabban végzi a kivitelezést a sajószentpéteri kör­forgalom építője.

„Forgalomszervezési intézkedésekkel sikerült javítani a késések mértékén, de a menetrend alapján történő, tervezhető eljutás ebben a viszonylatban csak az építési munkálatok befejezését követően várható. A késések további csökkentésére egyéb lehetőség nem áll társaságunk rendelkezésére.

Az érintett útszakaszt a menetrend szerinti járatok elkerülni nem tudják. A késésről autóbusz-állomásainkon utasaink kérése esetén igazolást állítunk ki. A munkálatok befejezéséig a kellemetlenségek miatt az utazóközönség szíves türelmét és megértését kérjük” – tették hozzá a közlekedési társaságnál kérdéseinkre, hogy ­mennyire tartható a menetrend és milyen megoldása lehet a problémáknak.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nél afelől érdeklődtünk, hogy nem lett volna-e lehetőség a nyári szünetre időzíteni a kivitelezést, illetve hogy nem volna-e lehetőség több műszakos kivitelezésre?

BOON-kérdés: Önt bosszantja az építkezés?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

„Az új körforgalom építéséhez szükséges pályázati források most álltak rendelkezésünkre, ezt követően haladéktalanul elindítottuk a munkákat. Társaságunk a kivitelezővel együtt mindent megtesz azért, hogy az építési munkák ideje alatt a közlekedőket a lehető legkisebb mértékben zavarják a munkálatok. Nyújtott műszakokban dolgoznak a projektben résztvevők” – fogalmaz a válasz.

Nehezebb a kerülés

„Mivel nem zöldmezős beruházásról van szó, ezért a meglévő forgalom biztosítása mellett tudnak csak dolgozni a szakemberek, ez pedig korlátozásokkal jár. A csomópont olyan helyen található, melyet nehezebb alternatív útvonalon kikerülni, ezért is vannak torlódások, melyet jelzőőrös irányítással igyekszünk orvosolni. A kivitelező ugyanakkor mindent megtesz, hogy a lehető leggyorsabban végezze munkáját” – írták válaszukban.

ÉM-HI


Állandó helyzetkép az útszakaszon
Sajószentpéter - Elképesztő dugó, hatalmas késések, idegek harca a körforgalom építésénél. Ez nem katasztrófafilm, ez a kőkemény valóság. Napok óta terjed egy mém az interneten: a Sajószentpéteren épülő körforgalom fotójához azt írták, hogy „A körforgalom, magyar katasztrófafilm”. Azt írják hozzá...

Autók araszolnak nap mint nap a leendő körforgalom felé
Sajószentpéter - Sok a panasz Sajószentpéternél, megnéztük az épülő körforgalmat. Közel másfél hónapja tartanak az építési munkálatok Sajószentpéternél, a 26–os és a 27-es főút kereszteződésénél. Az épülő körforgalom miatt korlátozásokat vezetett be a kivitelező, ez pedig jelentős torlódásokkal b...

Felvételünk az építkezésen készült
Sajószentpéter - A közműkiváltások után az új útalapot építik a kereszteződésben. Éppen egy hónappal ezelőtt kezdődött meg az új körforgalom építése Sajószentpéteren a 26-os és 27-es főutak keresztezésében. A kivitelező azóta folyamatosan dolgozik a területen, ahol már körvonalazódik a körforgalo...