250 csengettyű szólt egyszerre Parasznyán

Akt.:
250 csengettyű szólt egyszerre Parasznyán
© Fotó: Ádám János
Parasznya – Nyolcadik alkalommal rendezték meg a parasznyai Pitypalatty-völgyi Református Körzeti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében és rendezésében a VIII. Pitypalatty-völgyi Csengettyű Találkozót, mondta lapunknak Nagy Péterné, a rendezvény szervezője.

Megtudtuk, az idén 15 csapat mutatkozott be, közel 120 tanulóval. Érdekessége a találkozónak a közös műsorszámok előadása, ahol az összes fellépő csoport együttesen szólaltatja meg a Czentnár Ferenc tanár által átírt műveket.

A 8. találkozón Beethoven Örömóda részlete és a reformáció 500. évfordulójára történő emlékezéssel a Vezess Jézusunk dicséret hangzott fel, a majd’ 250 darab csengettyű megszólaltatásával.

Fotó: Ádám János Fotó: Ádám János ©

A találkozót mindig kíséri egy kiállítás is, ebben az évben a Parasznya Hungarikumai Kiállítást tekinthették meg az érdeklődők, mely a helyi értékeket mutatta be.

A találkozót Balázs Oszkár és Igricz Sándor, a csengettyűk magyarországi készítői is megtisztelték jelenlétükkel, újabb csengőkkel és hangszerekkel örvendeztették meg a gyerekeket.

– ÉM –
hirdetés


hirdet�s