25 milliós cigarettafogás Tompánál

Huszonöt millió forintnyi csempészett cigarettával bukott le egy horvát férfi Magyarországon, a tompai határátkelőnél. A vám- és pénzügyőrség pénteki tájékoztatása szerint a férfi csütörtökön próbálta meg átlépni a magyar határt egy szlovén rendszámú kamionnal. A fuvarlevél szerint a teherautón raklapok voltak, amelyeket a sofőr Szerbiából vitt volna Ausztriába. A vámosok azonban gyanút fogtak. A hűtős […]

Huszonöt millió forintnyi csempészett cigarettával bukott le egy horvát férfi Magyarországon, a tompai határátkelőnél. A vám- és pénzügyőrség pénteki tájékoztatása szerint a férfi csütörtökön próbálta meg átlépni a magyar határt egy szlovén rendszámú kamionnal. A fuvarlevél szerint a teherautón raklapok voltak, amelyeket a sofőr Szerbiából vitt volna Ausztriába. A vámosok azonban gyanút fogtak. A hűtős teherautón egy csapóajtóval takart rejtekhelyet találtak, amelyből 4 ezer karton, magyar adójegy nélküli cigaretta került elő.

A vámhatóság a 25 millió forintot érő árut és az átalakított szállítóeszközt lefoglalta, a gépjárművezető ellen pedig csempészet gyanúja miatt eljárást indított.