25 éves lett a Régiposta Étterem Miskolcon

Akt.:
A jubileumi rendezvényen
A jubileumi rendezvényen - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – A 25 éves Régiposta Éttermet ünnepelték hétfőn a miskolci KISOSZ székházban. A bensőséges hangulatú ünnepségen az ügyvezetés a jelenlegi és régi partnerek mellett vendégül látta az egykori dolgozókat is. Az eseményt megtisztelte jelenlétével mások mellett Pfliegler Péter, Miskolc alpolgármestere és Nagy Júlia, a MIDMAR vezetője is.

– Két fontos küldetése van a mai napnak számomra: számot adni az elmúlt negyedszázadról és ünnepelni – fogalmazott beszédében Novák József, az éttermet üzemeltető Novák Társa Kft. ügyvezetője, aki felidézte az 1990-es évek elejét, amikor egy „általuk üzemeltetett vasgyári presszóban” kitalálták, hogy éttermet nyitnak Miskolcon.

A Régiposta utca 20. szám alatt nyitottak Régiposta Étterem néven 1991. május 11-én, a névválasztásban Mészáros András és Klein Tiborné segítettek. Utána jött a dolgozók toborzása: közülük Pótai Zoltán mindenképpen „kitűnik”, hiszen négyszer számolt le és ötször tért vissza a céghez szakácsként.

Kiderült az is, hogy első vendégeik a szép emlékű Centrum Áruház, a Posta, a MATÁV, illetve az államkincstár dolgozói közül kerültek ki. De szállítottak ebédet a Vasvillnek, a Mátrafűszértnek, a Domus Áruháznak, a Keravillnek vagy éppen a Borsod Volánnak is.

– ÉM-JLI –
hirdetés


hirdet�s