Helyi közélet

2014.10.28. 14:37

Lezárt ügy: Polgármesteri elismeréssel

Szerencs, Taktaharkány - Taktaharkány polgármestere elismerésben részesített három rendőrt, akik azonosítottak, majd elfogtak egy férfit, aki rátámadt két helyi fiatalra és erőszakkal elvette egyikük telefonját.

Szerencs, Taktaharkány - Taktaharkány polgármestere elismerésben részesített három rendőrt, akik azonosítottak, majd elfogtak egy férfit, aki rátámadt két helyi fiatalra és erőszakkal elvette egyikük telefonját.

Szemán Ákos Taktaharkány polgármestere 2014. október 27-én tárgyjutalmat és oklevelet adott át a Szerencsi Rendőrkapitányság Taktaharkányi Rendőrőrs három munkatársának. Az önkormányzati hivatalban megtartott ünnepségen Baji Zsolt r. törzsőrmester, Vincze Béla r. főtörzszászlós, Petró Tamás r. zászlós vette át az elismeréseket a település vezetőjétől.

Mint arról korábban a rendőrség hírt adott rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást a Szerencsi Rendőrkapitányság Taktaharkányi Rendőrőrse ismeretlen tettes ellen. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított Taktaharkányban a Piac téren 2014. október 15-én 22 óra 10 perckor tüzet kért két fiatalembertől, majd egyiküktől „megnézésre” elkérte a mobiltelefonját. A férfi, kérésre sem adta vissza az eszközt, sőt annak megtartása érdekében bántalmazta alkalmi ismerőseit, majd elmenekült a helyszínről.

Az ügyben bevezetett rendőri intézkedések eredményeként 12 órán belül azonosították, majd elfogták és a rendőrőrsre előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható V. Barnabás 20 éves olaszliszakai lakost.

A Taktaharkányi Rendőrőrs a beismerő vallomást tett terhelttel szemben az illetékes járási ügyészségen előterjesztést tett előzetes letartóztatására, amit a járásbíróság 2014. október 24-én elrendelt.

Az ügyben indított nyomozást a Taktaharkányi Rendőrőrs 2014. október 28-án befejezte és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészségnek.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában