24 órás festőmaratonon mérhetik össze alkotóképességüket civilek és pszichiátriai betegek

24 órás festőmaratonon mérhetik össze Budapesten alkotóképességüket civilek és pszichiátriai betegek pénteken déltől szombaton délig. A Psychart 24 elnevezésű rendezvény célja, hogy megismertesse a nagyközönséggel a pszichiátriai betegségekben érintettek látásmódját, csökkentse a velük szembeni diszkriminációt – mondta a Független Hírügynökségnek Simon Lajos, a Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika docense.

A pénteki kezdésre 50 festőállványt állítottak fel a Vista Rendezvényházban a szervezők, akik minden az alkozáshoz szükséges eszközt is biztosítanak a resztvevőknek. Simon Lajos elmondta: 3-6 órás beosztásban összesen 40 pszichiátriai beteg fest majd, de rajtuk kívül várják azokat az érdeklődőket, akik szívesen kipróbálnák itt képzőművészeti képességeiket. Hozzátette: a közös alkotás legjobb válogatott darabjait szeptember 21-től állítják ki a Budapest Art Brut Galériában.

A szakember azt is elmondta: eddig csupán egyszer volt példa hasonló közös alkotásra, idén májusban, amikor a képzőművészeti egyetem diákjai és pszichiátriai betegek együtt festettek meg egy 25 méterszer 2 méteres művet.
hirdetés


hirdet�s