Üzletet csinál a nagymama az abaújvári Mirandából

Abaújvár – Pénzt kér a nyilatkozatokért a 11 éves abaújvári leányanya édeasanyja. Szemrebbenés nélkül közölte velünk: “Ha már ez a csúfság esett velünk, már csak nem fogunk ingyen nyilatkozni?”

Néhány nappal ezelőtt ellátogattunk Abaújvárra, hogy érdeklődjünk a 11 évesen gyereket szült leányanya felől. Akkor csak a dédnagymamát találtuk otthon, aki udvariasan bár, de határozottan elzárkózott a nyilatkozat elől.

Hétfőn újabb próbát tettünk. Miután tudomásunk szerint egy tévéstábot már elutasítottak ezért előzetesen a település polgármesteréhez fordultunk. Csuha Pál készségesen vállalkozott a közvetítői szerepre, majd délután közölte, a család kedden vár minket.

Kedd délelőtt Abaújvár még a múltkorinál is csendesebb. Az utcán semmi mozgás. Az alsó soron néhány ház előtt gyerekek szaladgálnak, az egyik portán a szabadtéri tűzhelyen már készül az ebéd.

A leányanya házánál nagy sürgés-forgás. A kerítésen száradó ruhák, a nyári konyhát takarítják. A dédnagymama megismer, mosolyogva invitál. Az udvarra lépve a porta hátsó részén tanyázó rottweiler-keverék kötelességszerűen ugatni kezd. A lánca is rövid, az ugatás sem vérmes, beljebb lépünk.

,,Mennyit szánnak rá?”

Három év körüli kisfiú szalad ki az ajtón. Utána megérkezik az anyuka, aki immár nagymama.
Balogh Mónika vagyok – nyújt kezet mosolyogva. Beszélgetni kezdünk. Meséli, a kis Mirandával együtt most négy gyerek van a háznál. A dédnagymama beinvitál a házba:
– Tessék bejönni, ott van a kislány – mondja.

– Nem lehet – vágja rá Balogh Mónika.

– Miért nem? – próbálkozik a dédnagymama. – Fel van öltözve, ébren is van.
A lánya leinti, majd hozzánk fordul:
– Mennyit szánnak rá? – kérdezi. Még fel sem ocsúdunk, már folytatja: – A hét végén a tévések, akiknek nyilatkoztunk, adtak egy bizonyos összeget. Ha már ez a csúfság esett velünk, már csak nem fogunk ingyen nyilatkozni? Maguknak mennyit ér meg a nyilatkozat?
Elköszönünk. Nyilatkozat nélkül. Miranda tudtán kívül alig egyhetes korában már kereseti forrássá vált.

Hallgatnak

A faluban sem járunk jobban. Az abaújváriak zárkózottabbá váltak. Egyikük csak annyit mond: – Itt jártak a rendőrök, fantomképeket mutogattak, felismerjük-e a fiatalembereket. A faluból senki sem ismerte fel őket. Ki azért, mert tényleg nem voltak neki ismerősek, ki meg azért, mert nem akar magának haragost.

Nem dicsekszünk

Csuha Pál először el sem hiszi a története:

Ezt nem hittem volna, hétfőn még nem mondták, hogy pénzért akarnak nyilatkozni – mondja Abaújvár polgármestere. – a hét végén kaphattak pénzt a tévés szereplésért, lehet, úgy gondolják, mindenki fizetni fog. Délutánra várunk egy stábot a fővárosból, ők sem tudják, hogy nincs nyilatkozat ingyen. Egyébként elég szomorú, hogy erről lett most híres Abaújvár. Nem dicsekszünk vele.

Kapcsolódó cikkek:

  • Miranda anyukája 11 éves
  • 11 évesen anya – Megrontás, nemi erőszak?
  • Ellátogattunk a 11 éves édesanyához
  • Nem mondta meg teherbeejtője nevét
  • Vérátömlesztés előtt a 11 éves anya
  • Színre szín” a szülészeten?    • hirdetés


    hirdet�s