Üzletág épült a kopogtatócédulák árusítására?

Büntetõ feljelentést tett az Összefogás Párt csütörtökön a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Fõügyészségen, mivel tapasztalataik szerint pénzért árusítják a kopogtatócédulát a Taktaköz néhány településén.

Szepessy Zsolt a párt elnöke, Monok polgármestere a Független Hírügynökségnek elmondta: nekik is felajánlottak száz darab ajánlószelvényt megvételre, amelyek alá vannak írva, de az a rész, amelyen a támogatott képviselõ-jelöltet és a pártot lehet megnevezni, nincsenek kitöltve. Állítása szerint pártjuk elutasította a megkeresést.

A pártelnök hozzátette: több taktaközi településen üzletággá fejlõdött az ajánlószelvények értékesítése, ugyanis vannak, akik a települések szegényebb részein felvásárolták a kopogtatócédulákat, amelyeket aztán nagyobb pároknak ezer, kisebb szervezeteknek háromezer forintért kínálnak.

Szepessy Zsolt azt is elmondta: a biankó ajánlószelvényekkel kapcsolatos ügyleteket nehéz bizonyítani, ezért tettek feljelentést a nyomozó hatóságnál, amelynek véleménye szerint megvannak az eszközei a törvénytelen folyamatok felgöngyölítésére.