22. Veszprém Rally – Porral, hőséggel és egymással is csatáznak a ralisok Veszprémben

Kazárék megragadnák a veszprémi esélyt
Kazárék megragadnák a veszprémi esélyt - © Fotó: Szegedi Gabriella
Az előttünk álló hétvégén már az ötödik versenyhétvégét bonyolítják le az első osztályú ralibajnokságban.

Az előző futamhoz képest néhány kilométerrel arrébb randevúznak hazánk legjobb raliversenyzői. A székesfehérvári vegyes borítású viadal után az előttünk álló hétvégén a 22. Veszprém Rally következik. A murvás futamon szombaton két gyorsaságit teljesít az ORB mezőnye, vasárnapra pedig az etap nagyobb hányada marad. A versenyzőknek nem csak egymással, hanem a vélhetően óriási porral és hőséggel is meg kell majd küzdeniük. Ez pedig még nagyobb kihívás elé állítja a párosokat.

Érdekességekben egyébként ezúttal sem lesz hiány: az összetett pontversenyben élen álló Herczig, Bacigál kettős hosszú évek után elköszönt a Super 2000-es Skoda Fabiától. Veszprémben már a legújabb fejlesztésű, világviszonylatban áprilisban bemutatott R5-ös Fabiával vágnak neki a szakaszoknak. Emellett egy nagy visszatérő is bejelentkezett, a korábbi háromszoros abszolút magyar bajnok, Benik Balázs is rajthoz áll a bakonyi futamon.

Előre tekintenek

Mint ahogyan a címvédő Kazár Miklós is, akinek ugyan a fehérvári kirándulás nem a tervek szerint alakult, de a szezon hátralévő részében minden el fog követni azért, hogy feljebb zárkózzon az összetett értékelésben.

– Talán ez lesz az utolsó esélyünk arra, hogy ismét nyílttá tegyük a bajnoki címért folyó harcot – fogalmazott a miskolci pilóta. – A jelenleg fennálló különbség még nem behozhatatlan a listavezetővel szemben, ám több hibázási lehetőség a részünkről már nem fér bele. Optimistán tekintünk a hétvége elé, de nyilván azt is tudjuk, hogy rendkívül nehéz feladatunk lesz Veszprémben. Ezúttal is az EVO IX-es Mitsubishivel vágunk neki a szakaszoknak, úgy ítéltük meg, hogy gyorsak és eredményesek lehetünk ezzel az autóval. A szerencsétlenül alakult fehérvári futam már a múlté, most már csak és kizárólag előre tekintünk. A csapaton belül remek a hangulat, és a törésem után a bal kezem is szépen javul. Azt nem állítom, hogy teljesen tökéletes, de klasszisokkal jobb, mint Miskolcon, Szombathelyen, vagy éppen Fehérváron volt.

A 22. Veszprém Rally össztávja megközelíti az ötszáz kilométert, ebből a nyolc gyorsasági szakasz majd száznegyven kilométert tesz ki. A verseny legjobbjait vasárnap délután köszöntik majd a Veszprém Aréna előtt felállított céldobogón.

ÉM-ME


A 22. Veszprém Rally programja

Július 11. (szombat):

 • GY1, Márkó – Jutaspuszta/1 16.10
 • GY2, Márkó – Jutaspuszta/2 18.00

Július 12. (vasárnap):

 • GY3, Kislőd – Szentgál/1 8.02
 • GY4, Hegyesd/1 9.00
 • GY5, Hajmáskér/1 10.31
 • GY6, Kislőd – Szentgál/2 12.47
 • GY7, Hegyesd/2 13.45
 • GY8, Hajmáskér/2 15.16
 • Céldobogó, Veszprém Aréna 16.00

Az Országos Rally Bajnokság állása 4 futam után

 1. Herczig Norbert, Bacigál Igor (Skoda Fabia S2000) 100 pont
 2. ifj. Tóth János, Szőke Tamás (Peugeot 208T16 R5) 67
 3. Kazár Miklós, Ferencz Ramón (Mitsubishi Lancer EVO IX) 62
 4. Balogh János, Holczer Dániel (Mitsubishi Lancer EVO IX) 42
 5. Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5) 40
 6. Matics Mihály, Zejda Viktória (Mitsubishi Lancer EVO IX) 34