22. Nyílt nap az Állategészségügyi Telepen Miskolcon

22. Nyílt nap az Állategészségügyi Telepen Miskolcon
22. Nyílt nap az Állategészségügyi Telepen Miskolcon
Miskolc – Huszonkettedik alkalommal tartanak nyílt napot a Miskolci Állategészségügyi Telepen (Fonoda u. 16.). 2016. január 30-án, szombaton 10 és 14 óra között várják ismét azokat, akik szeretnének megismerkedni a náluk lévő állatokkal, szívesen sétáltatnak kutyát.

2016. harmadik nyílt napja következik. Az elhelyezett állataink a látogatói szeretettől nagyon sokat fejlődtek. Rendkívüli örömet és hálát mutatnak ki minden egyes sétanapon. A simogatás, sétáltatás a legnagyobb ajándék elhelyezett állataink számára.

Ha egy-egy kutyus megtetszik és gondoskodni kívánnak róla, akkor most is örökbe fogadhatják. Minden kutyánkról elmondható: aranyos, kedves, okos és csak úgy adjuk oda új gazdájának, ha egészséges, megtörtént az orvosi vizsgálata, veszettség elleni oltással és mikrochippel van ellátva.

Az év második nyílt napja várakozáson felüli eredménnyel zárult: 69 látogatót fogadtunk, 200 kg feletti felajánlott adomány állateledelt és 25 bála szalmát kaptunk, ezeknek az adományoknak is köszönhetően az elhelyezett állataink jól viselték az elmúlt két hétben a hideg időjárást. Ezen a hétvégén is szükség lesz minden állatbarát jelenlétére, kell a mozgás és a simogatás elhelyezett állataink számára.

Az előző nyílt nap óta régi lakóink közül 30-an kerültek új gazdához, ideiglenes befogadóhoz vagy állatmenhelyekre. Köszönjük a kihelyezésben nyújtott segítséget minden résztvevőnek.
Azóta viszont újabb 24 egyed, nagyrészt kóbor eb került be telepünkre és ismét kerültek be útszélén hagyott kölyökkutyák, akik már első védőoltásukat megkapták. Kérünk minden kedves állatbarátot, legyenek segítségünkre, hogy állataink gazdára találjanak.

Telepünkön elhelyezett állataink többségük nem ismeri a pórázt, ismét lesz feladat a vállalkozó szellemű látogatók számára, hogy sétához és emberközelséghez szoktassuk őket.

A téli időjárás miatt még mindig szívesen fogadunk adományként használt takarót, szőnyeget, meleg ruhaneműt az ólak kibéleléséhez és száraz szalmabálát, főként kölyök állataink számára.

Köszönjük a telepen elhelyezett állatok számára eddig felajánlott adományokat.

Várunk minden kedves ismerős és ismeretlen állatbarátot, hogy együtt segíthessünk!

A gazdira váró állatainkat megtekintheti – fotóikkal együtt – honlapunkon. Keresse fel Facebook oldalunkatt is.

– Dovák Bertalanné, Miskolci Állategészségügyi Telepvezető –
hirdetés


hirdet�s