22 mázsás kemencét loptak Makón

Egy 22 mázsás kenyérsütő kemencét loptak el a tolvajok kedden egy felújítás alatt álló sütödéből Makón. A monstrumot szerdán, egy MÉH-telepen találták meg, a bűnözők 67 ezer forintot kaptak az értékes berendezésért.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a kemencét azért rakta ki a tulajdonos az utcára, mert felújították a sütödét. Az őrizetlenül hagyott, kéttonnás vasszerkezetre egy fiatal helybeli férfi figyelt fel. Úgy gondolta, hogy arról kisebb alkatrészeket leszerelve a MÉH-telepen pénzhez juthat. Miután rájött, hogy nem tudja megbontani a gépet, szólt egy ismerősének, szerezzen egy önrakodó teherautó, mellyel az egészet el tudják vinni. Mivel a bűncselekmény fényes nappal történt, így sem a teherautó sofőrje, sem a MÉH-telep alkalmazottja nem fogott gyanút, a tolvajok pedig azt állították, hogy ajándékba kapták a használaton kívüli kemencét, melyért a telepen 67 ezer forintot adtak nekik.
Természetesen a péknek azonnal feltűnt, hogy ellopták a kemencéjét, ezt jelezte is a rendőrségen. A vasszerkezet néhány óra alatt előkerült, és a tolvajokat is elfogták.