Helyi közélet

2011.06.08. 13:45

Nyár a bodrogkeresztúri múzeumban

<p>Bodrogkeresztúr - Újra itt a nyár, vele együtt pedig a motoros rendezvények szezonja is beindult. Bodrogkeresztúr sem marad ki a jóból: a Magyar Motorok Múzeumának jóvoltából egy egész sor érdekes, látványos programon vehetnek részt az érdeklődők.</p>

Július motorzúgással, lódobogással és zeneszóval indul: a Háromkerekűek Találkozójára és az ilyenkor szokásos fogathajtó versenyre érkeznek az oldalkocsis motorok, a kettesfogatok és remélhetőleg minél több néző. A július 1-jei, pénteki nyitónapon a motorok egy rövid felvonulással teszik tiszteletüket a környező települések lakói előtt, a mezőzombori túra után este a Jump Rock Band lép fel igazi, régi magyar rockzenével. Másnap, 2-án reggel pedig a versenybíró szólítja rajtvonalhoz a kétkerekűeket: egy látványos, tempós szinkronpályán mérhetik össze az erejüket a fogatokkal a legjobbnak járó bajnoki címért. Az eddigi versenyek tapasztalata alapján elmondhatjuk, hogy valószínűleg idén is másodpercek fognak dönteni arról, ki melyik fokra áll a dobogón. Az egész napos versengés és az eredményhirdetés után pedig a Borsodi Biotin együttes szolgáltatja a talpalávalót. Vasárnap a fogatokat motorokkal és alkatrészekkel megtömött autók és utánfutók váltják, veteránbörze és ócskapiac lesz a múzeumkertben.

A börze után nem sokáig ül csend a múzeumra, hiszen augusztus 5-7. között immáron tizennegyedszer találkoznak a Csepelek, Pannóniák szerelmesei a Magyar Motorok Randevúján. A szombati fő attrakció, a túra délelőtt 10-től indul és idén a Bodrogközt járja be egészen Sátoraljaújhelyig. A túrát különböző ügyességi versenyek, meglepetések tarkítják majd és a táborhelyen, a múzeumkertben is különféle programok várják az érdeklődőket.

Az idei nyár is izgalmasnak ígérkezik a Magyar Motorok Múzeumánál, érdemes lesz ellátogatni a rendezvényekre, hiszen izgalmas lovasversenytől látványos motoros felvonuláson át nagyszerű koncertekig sok-sok színes, érdekes programot láthatunk.

- K. R. -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában