Útlezárás Tardona és Dédestapolcsány között

Útlezárás Tardona és Dédestapolcsány között
Tardona – “A szeptemberi tanévkezdésre, kellemetlen ajándékot kaptak azon tardonai általános iskolás diákok, akik a szomszédos dédestapolcsányi általános iskolába járnak át tanulmányaikat folytatni” – írja olvasónk.

A közútkezelő előtt nem volt ismeretlen az út állapota, mert már a nyár elején, az akkori nagy esőzések során keletkeztek az úttest legújabb hibái. Az óta eltelt idő alatt sem tettek semmit. Legalább ideiglenesen helyre állíthatták volna a legveszélyesebb részeket!

Egyébiránt már régen teljes felújítást kelet volna végezni a két települést, Tardonát és Dédestapolcsányt összekötő úttesten, mert az állapota hosszú évek óta csak romlik!

Ez az útlezárás, rengeteg embernek keseríti meg az életét. Ellehetetlenül a személyes kapcsolattartás a szomszédos települések között, az iskolába járás rendkívül megnehezül, hatalmas kerülővel lehet csak egyik településről eljutni a másikra. Az egri borvidékre dolgozni járók és még sokan, személygépkocsival munkába járók, és átutazók, eldönthetik, hogy jogkövető módon, az utat nem használják, vagy megszegik a közlekedési szabályokat, és mégiscsak ráhajtanak a lezárt útra! Szomorú, hogy itt és most, csak ezt a megoldást ismerik, az érintet illetékesek!

– Gór Mihály –