Újra elnökké választotta Vezér Évát az EFP

Újra elnökké választotta Vezér Évát a European Film Promotion. A harminckét nemzeti filmpromóciós szervezetet tömörítő EFP a berlini filmfesztiválon tartott közgyűlésén döntött ismét a Magyar Filmunió ügyvezető igazgatója mellett, így további két évig ő látja el a feladatokat- közölte a Magyar Mozgókép Közalapítvány (MMKA).

A European Film Promotion 1997-ben jött létre; a Magyar Filmunió, elsőként a közép-európai régióból 2001-ben csatlakozott a szervezethez. Az EFP elsődleges célja az európai film magas szakmai színvonalú nemzetközi népszerűsítése és az ehhez kapcsolódó marketing tevékenység. A hamburgi székhelyű EFP a 32 tagszervezet hozzájárulásával és az Európai Unió MEDIA programjának társfinanszírozásával működik.

Korábban február 15-re ígért tájékoztatást a 42. Magyar Filmszemlével kapcsolatban az MMKA. A Független Hírügynökség kérdésére Cseri Márta kuratóriumi titkár elmondta, hogy még nem tudnak konkrétumokat mondani, de a napokban tájékoztatják az embereket. Korábban annyit közöltek, hogy lesz filmes mustra, de csak várhatóan áprilisban.3

-Független Hírügynökség-