Újabb vádat emeltek a szexuális gyilkosságért elítélt amerikai lány ellen

Rágalmazásért vádat emelt hétfőn az olasz ügyészség a gyilkosságért 26 éves börtönbüntetését töltő, amerikai Amanda Knox ellen. A 23 éves lány hét rendőrről és a korábbi tolmácsáról állította azt, hogy megverték a kihallgatások során.

Az ügyészség bejelentése szerint Amanda Knox újabb pere jövő májusban kezdődhet el. Tavaly év végén a perugiai bíróság gyilkosságért és szexuális erőszakért ítélte a lányt 26 év börtönre, 25 éves barátját, az olasz állampolgár Raffaele Sollecitót pedig 25 év börtönre ítélte. Az áldozat a 21 éves Meredith Kercher volt.

A brit lány holttestét 2007. november 1-jén találták meg abban a házban, amelyet ő és Amanda Knox együtt béreltek, míg Perugiában tanultak. A rendőrök hamar őrizetbe vették Amanda Knoxot, aki kezdettől tagadta, hogy köze lenne a lány megöléséhez. Őrizetbe vették Raffaele Sollecitót is egy közös ismerősükkel, Rudy Hermann Guedével együtt.

Sollecito is tagadott, az afrikai származású, de gyerekkora óta Olaszországban élő Guede viszont azt mondta, hogy a brit diáklány halálakor a helyszínen volt, de ő is tagadta, hogy köze lenne a gyilkossághoz. Ennek ellenére Guede-t egy külön perben, tavaly októberben 30 év börtönre ítélték azzal a váddal, hogy ő fogta le az áldozatot, az amerikai lány és olasz barátja pedig elvágták a brit lány torkát.

Az ügyészség szerint az amerikai lány és a barátja drogoztak, majd csoportszexet kezdeményeztek, de Meredith Kercher elutasította ezt, ami miatt szóváltás kezdődött, végül Knox késsel támadt a másik lánynak, miközben a barátja és a másik férfi lefogta az áldozatot. Az amerikai lány váltig állította, hogy a gyilkosság idején olasz barátjával volt annak lakásán, ahol füveztek, szeretkeztek és tévéztek.
– Független Hírügynökség –