Újabb romhalmaz a miskolci belvárosban

Újabb romhalmaz a miskolci belvárosban
Miskolc – A sétálóutca szépülésével párhuzamosan bukkannak elő szégyenfoltok a belvárosban vagy annak környékén. Egy olvasónk fórumhozzászólásában az ITC mellett tanyázó macskakolóniára hívta fel a figyelmünket. Nem macskákat találtunk… 

Lassan már hozzászokhatunk ahhoz, hogy szellemházak mellett sétálunk el a miskolci belvárosban, elég csak a Széchenyi utcai Aranycsillag szállóra vagy a Szentpáli utcai romházra gondolnunk. Felfedeztünk a Szemere utca 15 alatt két jobb sorsra érdemes épületet, ami tök üres. A falfirkászok már hamarabb felfedezték maguknak a házakat, mert az erkélyek környékét már összerondították.

Az ITC parkolójára néző udvara még durvább képet mutat. Bevert ablakok, beszakított ajtók jelzik, hogy maximum hajléktalanok veszik igénybe a házakat. Szeméthegy és törmelék az udvaron a gaz természetesen kezdi elnyelni a beton híján maradt részeket.

Rákérdeztünk a Miskolci Ingatlankezelő Zrt.-nél, hogy nem-e a város a tulajdonosa véletlenül az épületeknek, de nemleges választ kaptunk tőlük. Sajnos nem tudnak információval szolgálni, hogy ki(k) a szerencsés tulajdonosa(i) az épületegyüttesnek. Egy biztos. Egyre vadabb körülményeket találni a Szemere 15 alatt.

Kapcsolódó cikkek: