Újabb Kubatov hangfelvétel: A választási eszközök közül a plakátok helyett az "adatbázisrendszerű gondolkodást" ajánlja a Fidesz párigazgatója

Felesleges választási eszköznek tartja a szórólapokat és a plakátokat Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója, szerinte hatékonyabb az “adatbázisrendszerű” módszer – mindez abból az újabb hangfelvételből derül ki, amely csütörtökön került fel a kuruc.info-ra.

Kubatov-hangfelvétel – A Jobbik feljelentést tesz, az MSZP az ombudsmanhoz fordul
fuggetlen | 2010.09.30 15:44

A Jobbik feljelentést tesz, az MSZP pedig az adatvédelmi ombudsmanhoz fordul a csütörtökön kiszivárgott Kubatov-felvétel után. Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója a nyilvánosságra került felvételen arról beszél, hogy a szórólapok és a plakátok helyett hatékonyabb az “adatbázisrendszerű” módszer.

A felvétel szerint Kubatov egy olyan ferencvárosi fideszes önkormányzati képviselő példáján mutatja be, hogy hogyan lehet választásra ösztönözni a szimpatizánsokat, akinek “minden házhoz van kulcsa”, és a “szekrény mögött tartja” azt a füzetet, amelyben a kerület szimpatizánsainak adatait tárolja. A Fidesz pártigazgatója azt is közli a felvételen, hogy “lesz majd egy olyan periódus a kormányzásnál, amikor elkezd fogyni a táborunk”.

A hangfelvételen, amely a kuruc.info szerint Balatonszárszón hangzott el a Fidesz pártigazgatója a többi között azt mondja: “Ha megnyertük a választásokat, lesz majd egy olyan periódus a kormányzásnál, amikor elkezd fogyni a táborunk. És kiket a legkönnyebb visszacsábítani: aki egyszer már itt volt velünk. Aki soha nem volt velünk, nem ment el szavazni, nem szavazott ránk, azokat marha nehéz visszahozni. Azonban azokat, akik velünk voltak, azokat könnyű visszameríteni a hálóba, ezért aztán kell tudnunk, hogy kik ezek az emberek. Így aztán a Fidesz adatbázisát fel kell hozni hárommillió főre, a három millió emberből el kell tudnunk érnünk, hogy kétmillióan menjenek szavazni, és akkor majd ebből tudunk meríteni, amikor a kormányzati időszak nehéz időszaka jön, ezeket az embereket kell megtartani, lehet, hogy nem is kell tovább jutnunk. Én utálok minden szórólaposztást, minden lakásból ki, lakásba bemenni, nem lehet, teljesen felesleges eszközök.”

A hangfelvétel >>>

Kubatov Gábor korábbi hangfelvétele áprilisban került nyilvánosságra – szintén a választások előtt néhány nappal. A pártigazgató a fideszes fiatalok 2009. szeptemberi balatonszárszói nyári egyetemén azt mondta “Meg tudom mondani most a városban, hogy kik azok a komcsik, akik egyébként elmentek szavazni, és nem a Pávát vagy nem a Fideszt támogatták”. A politikus a pécsi polgármester-választásra utalva tette kijelentéseit. A mostani hangfelvétel ennek a felvételnek a folytatása.