Újabb kitelepítés a belvíz miatt

Újabb egy embert kellett kitelepíteni a hétvégén a belvíz miatt, így már 363-an vannak olyanok, akiknek el kellett hagyniuk az otthonukat. Ezzel szemben az elöntött területek nagysága csökkent, jelenleg valamivel több, mint 244 ezer hektár áll víz alatt.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint árvíz ellen még 86 kilométeren kell védekezni, továbbra is mindenhol elsőfokon.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság keddi tájékoztatása szerint hétfőn összesen 13 megye 111 településén kellett védekezni. A munkában 722 ember vett részt és 176 szivattyú üzemelt. A kitelepítettek létszáma hétvégén 362 főről 363-ra emelkedett: most Békés megyében kellett valakinek elhagynia az otthonát. A lakosság ellátása ugyanakkor minden településen biztosított, közüzemi kimaradás nem volt.
A belvízzel elöntött területek nagysága tovább csökkent, jelenleg 244.800 hektár áll víz alatt, ebből 129.700 hektár vetés-és szántóterület. Egy nappal korábban ez a szám még 250.100 hektár volt.

Az OKF beszámol arról is, hogy jelenleg a Hortobágy-Berettyó, a Német-ér fővédvonalain van még érvényben árvízvédelmi készültség. Az érintett 86 kilométeres szakaszon, mindenhol elsőfokon kell védekezni.
– Független Hírügynökség –