Újabb kaszinórablás Franciaországban

Fegyveres rablók törtek be egy Franciaország északi részén található kaszinóba kedd hajnalban – közölte kedden a francia rendőrség. A kaszinó vezetése szerint a rablók zsákmánya “szinte semmi” volt, miután nem tudtak hozzáférni az időzáras páncélszekrényhez. Az elmúlt tíz hónapban hét hasonló kaszinórablás történt Franciaországban. A francia rendőrök nyolc embert letartóztattak, de még nem közölték, pontosan mi közük van a mostani rabláshoz.

A kaszinó közlése szerint a négy erősen felfegyverkezett, maszkos férfi hajnali két óra után pár perccel tört be az épületbe, levegőbe leadott lövésekkel félemlítve meg az ott tartózkodókat. A kaszinó menedzserének elmondása szerint három perccel később már el is menekültek egy autóval, miután “szinte semmit sem” zsákmányoltak.

A menedzser az AFP francia hírügynökségnek elmondta: a rablók a páncélszekrényhez akartak hozzáférni, de nem tudtak, mivel a széf időzáras. Az AFP egy neve elhallgatását kérő rendőrtől úgy értesült, hogy a rablók mindössze hétezer eurót (1,8 millió forint) vittek el.

Az akció alatt a kaszinó két munkatársa könnyebb sebesüléseket szenvedett ütésektől, de a vendégek sértetlenek maradtak.

A francia rendőrség később közölte, hogy letartóztatott nyolc embert a kedd hajnali és két korábbi, Franciaország északi részén történt kaszinórablással kapcsolatban. Az AFP közlése szerint hét hasonló kaszinórablás történt Franciaországban az elmúlt tíz hónapban.

– Független Hírügynökség-