Újabb hét rendőrt vettek őrizetbe Sátoraljaújhelyen

Újabb hét rendőrt vettek őrizetbe Sátoraljaújhelyen
Sátoraljaújhely – Néhány héttel ezelőtt már letartóztattak hét közlekedésrendészeti járőrt a zempléni városban, velük szemben hivatalos személy által kötelességszegéssel, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett vesztegetés megalapozott gyanúja miatt indult nyomozás.

A bíróság mindannyiukat előzetes letartóztatásba helyezte. A most őrizetbe vett rendőrök ügyéről a Borsod Megyei Főügyészség csütörtökön délelőttre ígért tájékoztatást.

A korábban letartóztatott rendőröket azzal gyanúsítják, hogy a hét férfi 2010. május és június hónapban egymással megállapodott, hogy közúti ellenőrzések során külföldi gépkocsikat állítanak meg és az esetlegesen talált szabály-szegések elnézéséért pénzt kérnek a járművek vezetőitől. Több esetben vettek át így csúszópénzt, főleg külföldi teherautók vezetőitől.

A gyanúsítottak pontosan megszervezték tevékenységüket. A szolgálat után az összegyűjtött devizát összegezték és az éppen akkor nem szolgálatban lévő, de a bűnszövetségben részt vevő kollégákkal elosztották.

A Nyomozó Ügyészség valamennyi gyanúsítottnál házkutatást tartott és ruházat átvizsgálás illetve motozás is történt. Ennek során több, az ügyhöz kapcsolódó tárgyi bizonyítási eszközt is lefoglaltak. Azt még nem tudni, hogy a most letartóztatott rendőrök ügye összefüggésben van-e a korábban őrizetbe vett kollégáikkal szemben indított eljárással.

Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs munkatársa ugyancsak megerősítette a rendőrök őrizetbe vételének hírét. Mint elmondta: a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányságon a 14 rendőr kiesése ellenére rendőri feladatok nem maradnak el, a megyei kapitányság átcsoportosítással igyekszik megoldani az átmeneti létszámproblémát. Alkalmanként a készenléti rendőrség állományából vezényelnek át rendőröket a zempléni városba.

– Független Hírügynökség –


Kapcsolódó cikkek:

hirdetés


hirdet�s