Újabb halálos támadás rendőrök ellen Jamaica fővárosában

Két rendőr meghalt, négy pedig súlyosan megsebesült, amikor fegyveresek támadták meg őket hétfőn Jamaica fővárosában. Kingstonban egyre nagyobb a felháborodás a lakosság körében a vasárnap bevezetett rendkívüli állapot miatt.

A hatóságok bejelentése szerint a hat rendőrt csapdába csalták: egy autós nő felhívta az őrsüket, és segítséget kért. Amikor a helyszínre értek, tüzet nyitottak rájuk, és két rendőr olyan súlyosan megsebesült, hogy a kórházba szállításuk után meghaltak.

A rendkívüli állapotot azután hirdette ki a kormány Kingstonban vasárnap, hogy egy drogbáró fegyveresei több rendőrőrsöt megtámadtak. A jamaicai miniszterelnök, Bruce Golding azt ígérte: leszámolnak a bűnözőkkel. Arra kérték a helyieket, hogy egyelőre hagyják el Kingston legveszélyesebb részeit, ahol az összecsapások zajlanak.

A kormány szerint a kokaincsempészettel és fegyverkereskedelemmel vádolt Christopher “Dudus” Coke bandája áll az összecsapások mögött, a bandavezért emberei azt akarják, hogy a drogbárót ne adják ki az Egyesült Államoknak. A kingstoni rendőrség szerint hatalmas fegyverarzenált halmoztak fel a bűnözők. Az Egyesült Államok azzal vádolja a Coke által irányított bűnözőket, hogy marihuánát és crack-kokaint terítenek nagy mennyiségben New Yorkban és más amerikai nagyvárosokban.


Rendkívüli állapotot vezettek be Jamaicában

fuggetlen | 2010.05.24 08:55
Rendkívüli állapotot rendeltek el a jamaicai fővárosban, Kingstonban vasárnap, miután egy drogbáró fegyveres hívei több rendőrőrsöt megtámadtak. A jamaicai miniszterelnök, Bruce Golding azt ígérte: leszámolnak a bűnözőkkel.

Zavargásoktól tartanak Jamaicában, egy bandavezér amerikai kiadatása miatt

fuggetlen | 2010.05.22 10:30
Zavargások lehetnek Jamaica fővárosában, ahol ezrek tiltakoztak egy állítólagos bandavezér kiadatása ellen – figyelmeztette állampolgárait pénteken az Egyesült Államok.