Újabb gyanusított a taktaközi büncselekmény-sorozatban

További gyanúsítottal bővült a taktaközi bűncselekmény-sorozatok elkövetőinek a köre – kaptuk a tájékoztatást a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájától. A rendőrség május 29-i közleménye a taktaközi bűncselekmény-sorozat kapcsán [.pdf – 36KB]

További gyanúsítottal bővült a taktaközi bűncselekmény-sorozatok elkövetőinek a köre – kaptuk a tájékoztatást a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájától. A főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya jelentős értékre elkövetett csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folyamatban lévő büntetőügyben az elmúlt hétvégén több helyen házkutatásokat tartott, és őrizetbe vette Cs.B. 46 éves szerencsi lakost, a helyi építési hatóság képviselőjét. A gyanú szerint az elkövető valótlan tartalmú hatósági határozatok kiállításával közreműködött a szociálpolitikai támogatások jogtalan folyósításában. A rendőrség előterjesztéssel él az ügyészség felé a gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelésének indítványozására.

Zsarolás gyanúja

Mint ismeretes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói ez év április 9-én őrizetbe vettek egy 39 éves prügyi és egy 25 éves taktaszadai férfit. Mindkettőjükkel szemben élet és testi épség elleni, közvetlen fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség. A bíróság ezt követően előzetes letartóztatásba helyezte a két férfit, akik a nyomozás eddigi adatai szerint súlyosan hátrányos helyzetben lévő, de tehermentes ingatlannal rendelkező személyeket kutattak fel a környező településeken. Kapcsolataik révén banki hitelt szereztek az ingatlanok tulajdonosainak, melynek jelentős részét erőszakkal, illetve fenyegetéssel elvették a sértettektől. A vizsgálat során egy olyan öngyilkosság körülményei is a rendőrség tudomására jutottak, amely összefüggésbe hozható az elkövetett bűncselekményekkel.

Két taktakenézi

A nyomozás május 28-án olyan stádiumba jutott, hogy egy nagyszabású rendőri akció keretében újabb két, taktakenézi gyanúsítottat sikerült elfogni. A két férfival szemben jelentős értékre elkövetett csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség. A gyanú szerint az elkövetők olyan családokat kutattak fel, akik jogosultak szociálpolitikai támogatásra. Őket névleg építés alatt lévő ingatlanokba jelentették be, majd rávették, hogy asszisztáljanak a törvénytelen tranzakcióban. Az elkövetők a több millió forintos támogatást megtartották, s csak töredék részt juttattak a családoknak.

Előzmények:
hirdetés


hirdet�s