Újabb gyanúsítás és őrizetbe vétel a Nemesbikki halálos baleset ügyében

Nemesbikki tragédia tárgyalása
Nemesbikki tragédia tárgyalása
Nemesbikk – Kedden a rendőrség gyanúsítottként hallgatta ki és őrizetbe vette a gépjármű tulajdonosát is a vasárnapi három halálos áldozatot követelő Nemesbikki közlekedési baleset ügyében. A bíróság időközben a rendőrség előterjesztése alapján előzetes letartóztatásba helyezte a személyautóval ittasan közlekedő és balesetet okozó járművezetőt és annak utastársát is.

Mint az ismeretes november 07-én koradélután Nemesbikk belterületén egy személygépjármű elsodort három, az útpadkán haladó személyt. A balesetben a kerékpárt, illetve kerekesszéket toló 63 éves nagymama és 35 éves lánya életét vesztette, míg a tolókocsiban tartózkodó 13 éves kislány-unokát a mentőhelikopter életveszélyes sérülésekkel szállította kórházba, aki később szintén életét vesztette.

A három ember halálához vezető közlekedési baleset körülményinek vizsgálata során a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya őrizetbe vette a jármű 41 éves vezetőjét és annak 23 éves utasát is, aki a baleset után közvetlenül még azt nyilatkozta, hogy ő vezette a járművet.


Foglakozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés

A szakértők bevonásával folytatott nyomozás során az ügyben a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették a gépjármű tulajdonosát is. A 32 éves tiszaújvárosi férfit a rendőrség kettőnél több ember halálát okozó, foglakozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel gyanúsítja. Az elvégzett elsődleges vizsgálatok alapján ugyanis a közlekedési baleset kialakulására – a jármű vezetőjének vétkes magatartása mellett – a tulajdonos által javított jármű hibája is közrehatott – – tájékoztatta a Borsod Online-t dr. Gaskó Bertalan, a B.-A.-Z. Megyei Rendör-főkapitányság Kommunikációs Irodájának a munkatársa.

A Büntető törvénykönyv (BTK) az ittas vagy bódult állapotban elkövetett járművezetést, amennyiben az kettőnél több ember halálát okozza 5-10 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni, az ugyanilyen eredménnyel járó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés pedig 2-8 évig terjedő szabadságvetés-büntetéssel fenyegetett.


Kapcsolódó cikkek:

Valójában ki vezette a gázoló autót?

eszak | 2010.11.08 15:30
Nemesbikk – A nagymama, a lánya és az unoka is belehalt a vasárnap délutáni gázolásba.

Meghalt a 13 éves kislány is – háromra emelkededett a nemesbikki gázolás áldozatainak száma

fuggetlen | 2010.11.08 11:35
Nemesbikk, Miskolc – Belehalt sérüléseibe hétfőn az a 13 éves kislány, akit édesanyjával és nagyanyjával együtt vasárnap gázolt el egy – saját bevallása szerint – kábítószert fogyasztó férfi a Borsod megyei Nemesbikken.

Hárman haltak meg a nemesbikki közlekedési balesetben

boon | 2010.11.08 10:53
Nemesbikk, Miskolc – Életét vesztette az a kerekesszékben ülő 13 éves kislány is, akit édesanyjával és nagymamájával együtt ütöttek el Nembesbikk belterületén a hét végén. A rendőrség vizsgálja a tragédia pontos körülményeit.

Kettős halál Nemesbikken

boon | 2010.11.07 18:28
Nemesbikk – Anya és lánya meghalt, az unoka súlyos sérüléseket szenvedett.

Drogozott a Nemesbikken gázoló autós

fuggetlen | 2010.11.07 18:05
Nemesbikk – Kábítószert fogyasztott – ezt vallotta a helyszínen a rendőröknek az az autós, aki vasárnap délután három embert gázolt el a Borsod megyei Nemesbikken. Ketten közülük a helyszínen meghaltak.További hírek a Magyarország kategóriából

Sporthírek