Újabb és újabb csörteváltás

Miskolc – Nyilatkozatháború az egészségügyi tárca és a Stratégiai Szövetség között. A Betegek Világnapján országszerte kitűzik az egészségügyi intézményekre a tiltakozás zöld zászlaját. Lehet hogy a minisztériumra is?

A „Betegek világnapján”az ország számos kórházában zöld zászlók kitűzésével tiltakoznak „az ellehetetlenített  és   megalázott  egészségügy” érdekében csütörtökön.

A kezdeményezők egyike a Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesület, amelynek elnöke dr. Csiba Gábor egyben a B.-A.-Z. Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója. Közleményből értesülhettünk arról: a kórház főépületére – a média nyilvánossága előtt – egyetlen napra szintén felkerül a tiltakozás zöld zászlaja, illetve hogy a dolgozók feltűzik a zöld szalagot. A minisztérium sem késett soká a válasszal: hosszas közleményben fejtik ki, hogy politikai hangulatkeltésről van szó, a tények elferdítésével. S hogy dr. Csiba Gábor, a B.-A.-Z. Megyei Közgyűlés FIDESZ-KDNP frakció politikusa a betegek gyógyításba vetett bizalmának lerombolására használja fel az általa létrehozott és vezetett Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesületet.

Az újabb közlemény már nem az elnök, hanem az egyesület elnökségének aláírásával érkezett: ez visszautasítja a személyeskedő hangnemet. Felkérik az Egészségügyi Minisztériumot, hogy a Betegek Világnapján ne az egészségügy ellen, hanem az egészségügyért harcoljon, ennek jeleként helyezze ki épületén a zöld zászlót.