Újabb 1000 halott magzat került elő a thaiföldi templomból

Újabb 1000 halott magzat került elő a thaiföldi templomból
Csaknem ezer halott magzat maradványait találták meg pénteken abban a thaiföldi templomban, ahol nemrég fedeztek fel egy helyiséget a holttestek százaival. A rendőrség szerint ezzel még nincs vége.

Újabb helyiséget nyitottak ki a templom halottasházában, miután néhány napja az egyik szobában 348 magzatra bukkantak. A kihallgatások során kiderült, hogy összesen három különböző helyen, műanyag zsákokban rejtették el a valószínűleg illegális abortuszokból származó maradványokat. “Csak egy szobában 950 magzatot találtunk, és most nyitjuk ki a következőt” – mondta Sombat Milintajinda, a thaiföldi rendőrség ezredese.

A felfedezés sokkolta Thaiföldet, rávilágított arra, hogy mekkora mértékű lehet az illegális abortusz gyakorlata. Az ázsiai országban csak akkor lehet a terhességet megszakítani, ha az veszélyeztetné az anya egészségét, vagy nemi erőszak útján történt a fogantatás. A közegészségügyi minisztérium átfogó vizsgálatot rendelt el a beavatkozást végző klinikákon. A becslések szerint évente 80 ezer magzatot hajtanak el törvénytelenül Thaiföldön. Az ügyben eddig egy embert tartóztattak le, a 33 éves nő beismerte, hogy abortuszokat végzett el.
– Független Hírügynökség  –