Új padlót "fogtak" a Körcsarnokban

Miskolc – Az egyetemi sportnap keretében adták át a belül felújított Körcsarnokot.

Kedden rendezték meg a XI. Miskolci Egyetemi Sportnapot, ami amellett, hogy több ezer hallgató számára a mozgás és a sport miatt lesz emlékezetes, egy ünnepélyes átadó miatt is bekerül majd az egyetem históriás könyvébe.

Ugyanis az 1977 és 1982 között épített, 1983. áprilisában átadott Egyetemi Körcsarnok új HARO (szivacsos) alépítménnyel és GERFLOR (műanyag) borítással ellátott, európai színvonalú sportburkolatot kapott. A játéktér megújulása 25 millió forintos beruházással valósult meg, további 3 millió forintból pedig a pályát körülvevő falak burkolata, és további kiegészítők csinosítják keddtől a sportlétesítményt, amelyet az egyetem hallgatói és oktatói, dolgozói közötti barátságos labdarúgó mérkőzéssel avattak fel, az ünnepélyes külsőségekkel megtartott átadó után.

– Büszkék vagyunk arra, hogy a beruházás saját forrásból valósult meg – jelentette ki Boda Péter, létesítményvezető, majd hozzátette: – Számomra külön öröm, hogy ebben a megújulásban a létesítmény dolgozóinak, karbantartóinak a kétkezi munkája is benne van, a padlózat és a belső tér teljes megújulásából ők is kivették a részüket. Azt kell mondjam: régi vágyunk teljesült ezzel a beruházással, és nem kétséges, hogy ezzel az infrastrukturális fejlesztéssel hozzájárultunk ahhoz, hogy az egyetem hallgatói az eddigieknél színvonalasabb körülmények között sportolhassanak.

A létesítményvezetőt arról is kérdeztük, hogy az Egyetemi Körcsarnok komplex felújítására van-e esély, értve ez alatt a nyílászárók cseréje mellett a kiszolgáló helyiségek (öltözők, fürdők, wc-k) megújítását, valamint az üvegburkolat cseréjét és a gépészeti berendezések felújítását.

– Olyan összegről van szó, több százmilliós tételről, amit saját erőből az egyetem biztosan nem tud kigazdálkodni – mondta Boda Péter. – Remélhetőleg lesznek olyan állami pénzalapok, amelyekre pályázni lehet a jövőben a Körcsarnok felújításával, és egy esetleges nyertes pályázat esetén az egyharmadnál nem nagyobb összegű önrészt feltételezem valahogy kigazdálkodná az egyetem.


Egyetemi Sportnap: sport és buli

boon | 2010.09.21 11:46
Miskolc – Jó idő és jó programok a XI. Miskolci Egyetemi Sportnapon.