Új miskolci találmány: füves kosárlabdapálya

Új miskolci találmány: füves kosárlabdapálya
Miskolc – Le lehetne forgatni egy finom művészfilmet Miskolcon a Győri kapu elején kosárlabdázó fiatalokról, akik füves pályán nyomnák a meccset olyan palánkra dobálva, amiről hiányzik a gyűrű…  

Az abszurd kosárlabdapálya mellett a padon üldögélő nyugdíjasok elmondják, hogy régen volt még gyűrű is a palánkon, csak már arra nem emlékeznek, mikor is volt az. Jó régen lehetett, mert alig találom a pályán a salakot úgy elnyelte a fű, cipőmmel sikerül egy tenyérnyi helyen kitaposni a füvet és tényleg! A zöld alatt ott figyel a salak.

– Senki sem foglalkozik a pályával így elnyelte szép lassan a fű, amit azért néha nyírnak. – mondják a nyugdíjasok, majd folytatják - nem pótolják se a gyűrűt, se a burjánzó növényzetet nem dudvázzák ki. Régen egy vállalkozó gondozta a teljes játszóteret, de egy jó ideje teljesen elvadult a környék. Idén csupán a homokot cserélték ki a homokozóban. – a szomorú monológ közben sportoló fiatalok helyett egy galambpár házaséletének mozzanatait nézzük.

Rövidre zárják a beszélgetést, egyikük lemondóan legyint és a hűtött paradicsomos káposztáról kezd el beszélni, ami valljuk be mégiscsak vidámabb dolog, mint a lepusztult kosárlabdapálya. Még egy fotó belefér, de utána már látom a tekintetükből, hogy húzzak már a fenébe, kajáról beszélgetnek.

Kapcsolódó cikkek: