Új közvetlen légijárat májustól Torontó és Budapest között

Május 27-től menetrendszerinti járatok indulnak Kanadából, a torontói Hamilton nemzetközi repülőtérről Budapestre, Prágába és Krakkóba. A budapesti járatnyitás melletti döntést nagyban segítette a Magyar Turizmus Zrt. által újjászervezett, új légijáratok indítását ösztönző Légi Marketing Alap.

A Torontó és Budapest közötti új, közvetlen légijárat turisztikai szempontból is fontos esemény, mivel évente csaknem 20.000 vendégéjszakát hozhat a magyar fővárosnak. Az új járattal egy olyan vendégkört lehet megszólítani, amely főként gyógyászati céllal utazik, illetve igen sokat költ. Míg a külföldi vendégek átlagosan 70 dollárt költenek naponta utazásuk során, addig az észak-amerikaiak napi költése a 100 dollárt is meghaladja. A kanadai menetrendszerinti fapados járattal az észak-amerikaiak mellett a Dél-Ontarióban élő, jelentős számú magyar, cseh és lengyel utazók is könnyebben érhetik el Közép-Európát. A repülőjegyek már foglalhatók a www.FlyCentralEurope.com oldalon – közölte kedden a Magyar Turizmus Zrt.

A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai szerint 2010. január-novemberben a kanadai vendégek 21 százalékkal több, összesen 61.000 vendégéjszakát töltöttek el a hazai kereskedelmi szálláshelyeken az előző év azonos időszakához képest.