Új Földet találtak?

Új Földet találtak?
Felfedezték az első potenciálisan lakható idegen bolygót a Naprendszeren kívül.

Annak az esélye, hogy a jövő generáció egy nap új bolygón telepednek meg sokkal valószínűbb most, mint volt akár csak 2-3 éve is. A csillagászok ma bejelentették: felfedeztek egy Föld-szerű bolygót, ami messze a legalkalmasabbnak tűnik a valaha felfedezett bolygók közül az emberi életre. A Gliese 581g jelű Naprendszeren kívüli égitest mindössze 20 fényévre van a Földtől és egy, a Napnál halványabb csillag kering körülötte. A Gliese az úgynevezett lakhatósági zónában van, vagyis nem túl meleg és nem is túl hideg folyékony formában lévő víz található felszínén.

Nézze meg a fotót >>>

A most felfedezett exbolygó átmérője mintegy 1,4 szerese, tömege pedig 3,1-szerese a Földének, és kötött keringésű, mint péládul a Hold is, azaz nem változnak rajta a nappalok és az éjszakák.
– MON –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s