Új elnökség az Ózdi KC-nál

Új elnökség az Ózdi KC-nál
Ózd – Nem sokkal az NB I/B-s férfi kézilabda bajnokság rajtja előtt tisztújító közgyűlést tartottak az Ózdi KC-nál.

A korábbi elnökség ötéves megbízatása lejárt, a tagok pedig nem jelölték magukat ismét a posztra. A klubnál így új elnökség állt föl. A másod osztályú csapat készül és folyamatosan formálódik. Az Ózdi KC-nál fiatalítás tapasztalható, azokra a játékosokra számítanak a jövőben, akik ózdi gyökerekkel rendelkeznek.
Megtartva a régi értékeket egy új irányvonal lesz tapasztalható a piros-kékeknél. Nem csak a pályán, ha nem azon kívül is. Az új társadalmi elnök az Ózdi Távhő Kft. műszaki vezetője, Halász Sándor lett.


Stabil középcsapatot szeretne

– Egy fiatal, hajtós és szerethető csapat kialakításán dolgoztunk – fogalmazott Halász Sándor, az ÓKC társadalmi elnöke. – Lendületes társaság vághat neki az NB I/B-s bajnokságnak, és nagyon remélem, hogy a fiúk a közönség szimpátiáját is elnyeri majd. Az elmúlt két esztendőben a kiesés elkerüléséért harcoltunk, nagyon szeretném, ha a jövő hét végén kezdődő új idényben egy stabil középcsapata lenne a városnak. Az elnökség tagjaival azon dolgozunk, hogy megteremtsük a biztos anyagi hátteret a működéshez, mert csak így lehet mindenkitől minőségi munkát elvárni. Cégeket, vállalkozásokat szeretnénk partnerként bevonni, hogy valamelyest növelni tudjuk az egyesület mozgásterét.

Az Ózdi KC elnökségében a korábbi sportbizottsági elnök, Tartó Lajos lett a helyettes, míg a két tagnak Barta Zsoltot és Marosréti Ervint, technikai vezetőnek pedig Nagy Zsoltot választották. Az előző elnökségből Szakál György maradt meg, ő lett Závodszky István utódja az ügyezető-elnöki pozícióban.


Fontos az utánpótlás

– Mindannyian tudjuk, hogy nehéz feladatra vállalkoztunk, de az új vezetés valamennyi tagja elkötelezett az ózdi kézilabdázás iránt – fogalmazott Szakál György. – A szurkolók a felnőtt csapat eredményei után mérik le a munkánkat, de legalább ennyire fontosnak tartjuk az utánpótlás folyamatos fejlesztését is. Sok tehetséges srác kézilabdázik a városban, és ha látnak perspektívát, akkor a későbbiekben a fiatalokból meríthet az egyesület. Szeretnénk a közönséget ismét magunk mellé állítani, ezért néhány dologban már ősszel változást tapasztalhatnak a mérkőzésekre kilátogató szurkolók.  
Az Ózdi KC NB I/B-s csapata szeptember 11-én az újonc Balmazújváros otthonában kezdi meg a szereplését a keleti csoportban. Az első tétmeccset azonban már jövő héten kedden lejátssza a csapat: a Magyar Kupában Debrecenben vendégszerepelnek az ózdiak, méghozzá a továbbjutás reményében.