Új együttműködés a rendőrség és a Magyar Közút között

Új együttműködési megállapodást kötött hétfőn az Országos Rendőr-főkapitányság és az állami utakat kezelő Magyar Közút Nonprofit Zrt. A Magyar Közút kezelésében van a 30 ezer kilométernyi országos közúthálózat, a balesetek legnagyobb része ezeken az utakon történik.

A 2009-ben kötött első keretszerződés megújítására főleg a Magyar Közútnál történt szervezeti átalakítások miatt volt szükség. A hétfőn megújított szerződés kiterjed a forgalomterelésekről, forgalomkorlátozásokról, útfelújításokról, útlezárásokról, baleseti eseményekről való soron kívüli kölcsönös tájékoztatásra, a baleseti adatok folyamatos egyeztetésére. Ezen felül érinti az országos közúthálózatok vizsgálatát olyan szempontból, hogy melyek a leginkább balesetveszélyes helyek, de kiterjed a balesetmegelőzési tevékenységre, a sajtómegjelenésekre, illetve a pályázatokban való közös részvételre is – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.

A megújított szerződést hétfőn Kovács Ákos, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, valamint Hatala József országos rendőrfőkapitány írta alá.
– Független Hírügynökség –