Új büdzsét készít az MSZP

Felelőtlen és fenntarthatatlan a jövő évi költségvetés tervezete, ezért az MSZP csütörtökön új büdzsét nyújt be az Országgyűlésnek – mondta hétfői sajtótájékoztatóján Szekeres Imre, az MSZP gazdaságpolitikai kabinetvezetője.

Mesterházy Attila, az ellenzéki párt elnöke igazságtalannak nevezte a 2011-es költségvetést, amely nem szolgálja sem a foglalkoztatottság növelését, sem a társadalmi különbségek csökkentését, sem a fenntartható növekedést.

A felső tízezer, a multik és a nagyvállalkozók költségvetése a jövő évi – mondta hétfőn Mesterházy Attila. Az MSZP elnöke szerint ez minden idők legfelelőtlenebb büdzséje, amelynek alkotmányellenes elemei is vannak. Az ellenzéki politikus emlékeztetett rá, hogy az előző, még a Bajnai-kormány által benyújtott költségvetéshez az akkor ellenzékben lévő Fidesz másfélezer módosító javaslatot nyújtott be, amelyek mind a kiadásokat növelték volna. Az Orbán-kormány mostani büdzsétervezetében azonban ezeknek az elemeknek már nincs nyomuk – mondta Mesterházy Attila. Az MSZP elnöke szerint ez a büdzsé csak a jövő felélésére alkalmas, ezért azt az ellenzéki párt nem támogatja.

Az MSZP gazdaságpolitikai kabinetvezetője szerint bizonytalan folyamatokra, így például 3 százalékos gazdasági növekedésre épül a jövő évi költségvetés tervezete. Szekeres Imre hozzátette: a jelenlegi helyzetben nem radikális adócsökkentést sürgetnek, ám elfogadhatatlan, hogy a járulékcsökkentések csak a leggazdagabbak terheit csökkenti.
– Független Hírügynökség –

 További hírek a Magyarország kategóriából