Új örökös tag: Kerékgyártó László

Új örökös tag: Kerékgyártó László
Miskolc – Most először választottak örökös taggá nem művészt a Miskolci Nemzeti Színházban. Jól döntött a színházvezetés, mert szűnni nem akaró taps köszöntötte az ünnepeltet. 

Szűnni nem akaró taps szólt Kerékgyártó Lászlónak, a Miskolci Nemzeti Színház nyugalmazott gazdasági igazgatójának, akit örökös taggá választott a színház vezetése.
Pénteken délelőtt volt az évadzáró társulati ülés a Déryné-kertben. Fedor Vilmos alpolgármester több jó hírrel szolgált, ezek közül kettő: 25 millóval emelkedett meg az éves állami hozzájárulás a működéshez. Szeptemberben megkezdi működését a tánctagozat.

Halasi Imre igazgató így fogadta a hírt: „Erre vártunk öt esztendeje. Nem fogunk ettől megrettenni.” A megrettenésre történő utalás persze tréfa. Nagy az öröm.

A társulat titkos szavazása eredményeként Bősze György és Máhr Ági lett az évad színésze, a közönségdíjat Seres Ildikó és Molnár Sándor Tamás kapta.
Elszerződött Kertész Marcella és Olasz Ági. Az új tagok: Fabók Mária, Harsányi Attila, Sípos Vera, Vida Péter színész és Vári-Nagy Nóra dramaturg.

A következő évad bemutatói: Pinokkió (zenés mesejáték, rendező Seres Ildikó), Szeget szeggel (rendező Radoslav Milenkovič), Botrány az operában (rendező Szirtes Gábor), A muzsika hangja (musical, rendező Korcsmáros György), Vőlegény (vígjáték, rendező Szervét Tibor), A kör négyszögesítése (vígjáték, rendező Korognai Károly), A sevillai borbély (rendező Halasi Imre), Ibusár (Parti-Nagy Lajos zenés-táncos huszerettje, rendező Ács János), Rose (monodráma, rendező Lévay Adina), A halál és a lányka (dráma, rendező Rolf P. Parchwitz), Tánc kádenciák (rendező-koreográfus: Kozma Attila – Krámer György).