Ötven fős csoport a klubház előtt

Érthetően elkeseredett volt a diósgyőri közönség a szerdai, Nyíregyháza elleni bajnoki mérkőzésen: egyrészt azért, mert a csapat sokadik alkalommal rukkolt ki gyenge játékkal, s természetesen maga az eredmény (0-1) miatt is, hogy az „ősi rivális” nyert.

A gyakorlatilag kiesett (matematikailag még nem) együttes több alkalommal kapott különböző negatív tartalmú rigmusokat a nézőktől, ám a cserék közül a korábbi gólkirályt, Bajzát Pétert ki is fütyülte a publikum, amely a végén is a megnyilvánulásnak ezen formáját választotta. Persze meg kell említeni azt is: a fiatal debütánst, a balhátvéd Polényi Gábort megtapsolta egyszer-egyszer az ezúttal „vékony” szurkolóhad. A drukkerek döntő többsége a szakadó esőben hazaindult, ám akadt egy 50 fős csoport, amely a lefújás után egy órával az egyik vendéglátóipari egység környékén gyülekezett, s visszaindult a klubház felé, hogy elbeszélgessen a futballistákkal.

– Ismerem nagy részüket, nem akartak semmit sem összetörni, senkit sem megverni, pusztán beszélgetni szerettek volna a játékosokkal erről a teljesítményről. Kiabáltak dolgokat, nagyjából azokat, amiket a meccs folyamán; megértjük őket, hogy ez a produkció ezeket az érzéseket váltotta ki belőlük – mondta Földesi Norbert, a DVTK klubmenedzsere, aki hozzátette: – Hátulról, az edzőpálya irányából érkezett ez a társaság, s páran közülük bementek a klubépületbe. A biztonsági szolgálat, akik közül ekkor már csupán 6-8-an voltak a helyszínen, kapcsolt, s megkérték őket, hogy menjenek ki. A készenléti rendőrök is, mintegy huszan, rövid időn belül megjelentek, s néhány embert igazoltattak. A csapat mindezen intervallum alatt a fenti teremben vacsorázott, amely ezen kis közjáték miatt a vártnál picit hosszabbra nyúlt.