Összehangolt akció Nyíregyháza területén

Összehangolt akció Nyíregyháza területén
Nyíregyháza – Közel félszáz rendőr, polgárőr és közterület felügyelő bevonásával indult összehangolt akció Nyíregyházán.  Összehangolt akció Nyíregyháza területén 2. 2008.10.17. Összehangolt akció Nyíregyháza területén 3. 2008.10.18.

18:25: Takarítsa meg a büntetéspénzt!

A hölgyeket fenyegeti büntetés egy saját ok miatt, de az urak sem védettek. A pénteken indított rendőrségi akció során több esetben akadt fenn az ellenőrzésen olyan hölgy, akinek például az orvosi alkalmassági lejárt. Egy olyan hölgyet igazoltattak a Sóstói úton, akinek 2003-ban járt le az orvosi alkalmassága. Azt nem figyelte a hölgy, hogy a jogosítvány első oldalán az a számsor látható, ameddig a jogosítvány személyi igazolványként használható. A kategória érvényesség a hátsó oldalon van feltüntetve, mégpedig kategóriánként felsorolva. Miután a családban többnyire a férj vezet még akkor is, ha mindkettejüknek van jogosítványa, a hölgyek ritkábban ülnek volán mögé, így ritkábban ellenőrzik az okmányaik érvényességét.

Most tehát hölgyek urak, takarítsanak meg egy kis pénzt, ellenőrizzék a gépjármű műszaki érvényességét, a jogosítvány orvosi érvényességét, a zöld kártya lejárásának dátumát, és az sem baj, ha megnézik, befizették-e mondjuk a negyedik negyedéves kötelező felelősségbiztosítási csekket, higgyék el megéri!

16:00: A péntek délután kezdődött akció elsősorban a közlekedők ellenőrzésére koncentrált, figyelembe véve az őszi-téli átállást. Az okmányok érvényességét, a gumiabroncsok futómélységét, a passzív biztonsági eszközök, a hátul utazókat is beleértve a biztonsági öv használatát ellenőrzik valamint az ittasságot szűrik ki.

A menetben elkövetett szabálytalanságokat, így kiemelten a piros jelzésen áthaladást kamerákkal is rögzítik, nem érdemes vitatkozni. A behajtási engedélyek, illetve a tiltott helyen parkolást is figyelik, itt is ahol lehet, kamerákkal rögzítik a szabálysértés tényét – tájékoztatta olvasóinkat Ferenc Róbert az akció parancsnoka.

Az első „áldozat” egy autós volt a Jókai téren, ahol elnézte a behajtani tilos jelzést, úgy akart áthaladni a bevásárló központ irányából a Hősök tere felé, neki 3000 Ft volt a bánatpénz.

Kapcsolódó cikkek:

– Pusztai Sándor –