Összefogás egy bárándi családért

Báránd – A helyiek összefogásával bontják a Hajdú-Bihar megyei Bárándon azt a családi házat, amely másfél hónapja vált életveszélyessé az eső miatt.

A cserepeket már leszedték, vasárnap a tető deszkáit kezdték szétszedni. Július végén egy éjjel a ház falai recsegni kezdtek, majd a tűzfal kidőlt, a tető pedig megroggyant. Az ott lakó háromgyerekes családnak menekülnie kellett. Azóta a település diákszállásán élnek, egyetlen szobába zsúfolódva. Nem tudják, meddig kell ott maradniuk – mondta Radnó György családfő a Független Hírügynökségnek vasárnap.

A családnak utolsó tartalékait a bontásra és a törmelék elszállítására kell költenie. Hogy mikor, és miből lesz új otthonuk, attól függ, mennyit fizet majd a biztosító. A bontásban a Bárándért Egyesület tagjai segítenek, a családfő is tagjai ennek a szervezetnek. Vasárnap több mint húsz ember dolgozott a háznál – mondta Ábrányi Ferenc, az egyesület elnöke.

– Független Hírügynökség –

 0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s