Összeállt a Sziget Nagyszínpadának programja

Összeállt a Sziget Nagyszínpadának programja
Már majdnem teljesen összeállt a Sziget Fesztivál Nagyszínpadának programja, az előkészületek több mint 90 százalékával már elkészültek- jelentette be csütörtöki tájékoztatóján Gerendai Károly, a rendezvény főszervezője.

Hozzátette: a korábbi sztárok mint a Muse, az Iron Maiden, a Faithless, a Thirty Seconds to Mars, a Kasabian mellett olyan fellépők is lesznek, mint a Madness, illetve Johnny Rotten Pistols utáni formációja, a Public Image Limited. Az EU-elnökséghez kapcsolódóan is számos program lesz a Szigeten, augusztus 11-e és 16-a között.


A Világzenei Nagyszínpadon ott lesz mások mellett az Orquestra Buena Vista Social Club featuring Omara Portuondo, az Oi-Va-Voi, Tony Allen, a Shantel&Bucovina Club Orkestar, az Amparo Sanchez, a 08001 vagy Jaune Toujours. Idén a kelet-európai világzene is jelentős szerepet kap majd.

A metálrajongók a Rock-Metál sátorban részt vehetnek Ill Nino koncertjén. Ott lesz a The 69 Eyes, a Paradise Lost, a Children Of Bodom, a Monster Magnet, az Enter Shikari, a Skindred vagy a Fear Factory is.

A Party Aréna sátrában délután olyan fellépők lesznek mint DJ Shadow, a Simian Mobile Disco, a Gotan Project, Calvin Harris valamint a Breakestra feat. Éjjel pedig többek között Boys Noize, Erol Alkan, Sander van Doorn, Andy Moor, a Drumcode Nighet áll majd színpadra.

Új sátrat kap idén az A38-Wan2. Ott lesz mások mellett a Gorillaz Sound System, Nina Hagen, Charlie Winston, Major Lazer vagy a Yeasayer.

A Sziget Fesztivál szervezői idén meghívták az Európai Unió jelenleg soros elnökségét betöltő Spanyolországot és a Sziget alatt soros Belgiumot, hogy több helyet és teret biztosítsanak a három ország művészeinek, hogy kiemelten jelen legyenek a Sziget programjában és közös programokat hozzanak létre. A Sziget EU Trió fókusz elnevezésű projekt célja, hogy a 2011-es magyar elnökségre is felhívják a magyar és külföldi résztvevők figyelmét. Az Európai Találkozási Pont látogatói megismerhetik az Európai Uniót és intézményeit, az Európai Bizottság néhány kiemelt kezdeményezését, valamint hogy ízelítőt kapjanak a magyar elnökség tervezett programjából.

Mint 2002 óta minden évben, idén is lesz Roma Sátor, az underground elektronikus zenei helyszíne pedig a meduza lesz most is. A Budapest Jazz Club és az Amfiteátrum Színpad is számos színes programot kínál majd.

További információ a www.sziget.hu internetes oldalon olvashatók.
– Független Hírügynökség –

Címkék: