Örömautózás a miskolci Kléri Ádám emlékére

Örömautózás a miskolci Kléri Ádám emlékére
Miskolc – Idén is megrendezésre kerül a III. Örömautózás elnevezésű rendezvény, melyet három éve autósportbarátok kezdeményeztek a súlyos betegségben elhunyt fiatal miskolci rallyerajongó, Kléri Ádám (1989-2008) emlékére.

A május 8-án, szombaton megrendezésre kerülő eseményen a hazai autósport szakágakból és versenysorozatokból szeretettel látnak mindenkit, aki egy kis autóztatással szeretne élményt nyújtani a beteg gyerekeknek. A rendezvényt beteg gyermekek számára hozták létre, melyet orvosaik „élményterápiaként” nagyon támogatnak, a kicsik pedig legalább egy napra elfeledhetik gondjukat, bajukat, színes élményeket szerezhetnek a versenyzők mellett.

Ebben az évben a Miskolci Gyermekonkológiai Központban kezelt gyerekek is csatlakoznak a korábbi években vendégül látott Tűzoltó Utcai Gyermekklinika kis betegeihez, így még több izgatott kisgyermek várja ezt a mindig rendkívül élmény dús napot!

A kicsik még egy vágya teljesülhet azzal, hogy a rendezvény helyszíne idén a hazai autósport egyik fellegvára az F1-es Magyar Nagydíjnak is otthont adó HUNGARORING. A Hungaroring Sport Zrt jóvoltából így az idén a kis betegek Schumacher, Massa, és a többi nagy autósport sztár nyomdokain kőrözhetnek a hazai versenyzők mellett. Az autózás élménye mellé az egy napra autóversenyzővé avanzsáló kis betegek a hagyományokhoz híven sok más egyéb ajándékot is kapnak a szervezőktől és a támogatóktól. A rendezvényen kiosztott játékok és a gyerekek számára nagy örömet jelentő egyéb hasznos holmik a szürke kórházi hétköznapokon is megkönnyítik számukra egy picit a sokszor igen súlyos és kellemetlen kezelésekkel járó betegségek elviselését.

A körönként teljesítendő „versenytáv” teljes hossza: 3592.18 méter lesz és a kis versenyzők szombaton délelőtt 10 órától kezdhetik meg a körözést a versenyautók jobboldali ülésében. A szervezők még szombatig is szívesen vesznek minden olyan felajánlást mely még szebbé még élménydúsabbá teheti a gyermekek különleges napját.

További információk a www.oromautozas.hu weboldalon, az info@oromautozas.hu email címen a 06-30/509-51-96, 06-30/518-92-13, 06-30/638-68-89 telefonszámokon és a 06-1/205-38-39 faxszámon érhetők el.

Valamint szombaton a szervezők szívesen látnak minden autósport iránt érdeklődőt is a Hungaroringen. A rendezvényre a belépés ingyenes.