Örökre börtönben marad az alsószuhai családgyilkos apa

Miskolc, Alsószuha – Soha többé nem hagyhatja el a börtönt a volt feleségét és két gyermekét 2007 februárban Alsószuhán brutálisan meggyilkoló férfi.

A családtagjai Alsószuhán történt brutális lemészárlása miatt életfogytig tartó fegyházra ítélt 45 esztendős férfit a feltételes szabadlábra bocsátás lehetőségétől is megfosztotta a megyei bíróság a minapi tárgyaláson. A B.-A.-Z. Megyei Bíróság dr. Dósa Ágnes vezette bírói tanácsa példás és nagyon ritkán alkalmazott büntetést hozott, de ami meglepő, a vádlott és védője nem jelentettek be fellebbezést ellene. Ezért a ma kiszabható legsúlyosabb szankció hatályossá, végérvényessé vált. Nem lesz további folytatása az ügynek.

Baltával sújtott le

A büntetőeljárás során a vádhatóság képviselője egyebek mellett arról beszélt, hogy a családjától külön élő férfi gyakran italozott. Többször kijelentette, hogy ha nem kell a családjának, akkor kinyírja őket. A tragédia éjszakáján az asszony, a fia és a kisebbik lány volt otthon. Már aludtak, amikor a volt férj behatolt az ablakon. Baltát ragadott, és brutálisan végzett a nővel és két gyermekével. Többször is lesújtott rájuk a favágó szerszám élével. Majd magához vette gyermekei videókameráját, mobiltelefonját, és Miskolcra utazott, hogy eladja a családtagjaitól zsákmányolt eszközöket.

Nem fellebbezett

A vádlott részben beismerte a szörnyű bűncselekmény elkövetését. Azt mondta kihallgatása során tett vallomásában, hogy hosszú ideig beszélgetett feleségével azon az éjszakán, de az asszony felbosszantotta. Ekkor — megfogalmazása szerint — feltehetően agyonverte. Arra azonban nem emlékszik, hogy gyerekeivel mit csinált. A nyomokból ítélve azonban az lehet a legvalószínűbb, hogy álmukban csapott le a baltával. A kislány anyja mellett feküdt az ágyban, amikor lemészárolta mindkettőjüket. Talán a volt feleség próbált meg védekezni, amit a testén talált iszonyatos sérülések támaszthatnak alá. A főügyészség különös kegyetlenséggel, több emberen, részben tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberöléssel, kifosztással és személyi szabadság megsértésével vádolta meg a férfit. A vádlott az utolsó szó jogán sem nyilvánított megbánást – tudtuk meg dr. Szabó Józseftől, a B.-A.-Z. Megyei Bíróság szóvivőjétől.