Önkormányzati választások 2010 | MSZP: "Nem lesz lakópark az arborétumból!"

Miskolc – Nem igazak az arborétum felparcellázásáról szóló hírek, állítja az MSZP.

Senki nem kezdeményezte az Avasi Arborétum felparcellázását, és senki nem akar ott családi házakat, valamint lakóparkot építeni – jelentette ki Simon Gábor szocialista országgyűlési és önkormányzati képviselő kedden az arborétum elé összehívott sajtótájékoztatóan arra a nyilatkozatra reagálva, amit az „egyik miskolci polgármester-jelölt tett az egyik országos tévécsatornában” a napokban. A nyilatkozatban az is elhangzott: mindezt Káli Sándor (MSZP), Miskolc polgármestere kezdeményezte. Simon Gábor kifejtette: a hírnek annyi alapja van, hogy egy magántulajdonos szeretne az arborétum szomszédságában családi házat építeni, kérelmét be is nyújtotta az önkormányzathoz, de azt elutasították.

A képviselő szólt arról is, hogy míg egyes pártok most, a kampány időszakában kezdenek el foglalkozni a zöld témákkal, a szocialista képviselők Miskolcon már évek óta környezettudatosan építkeznek. Említette többek között a Zöld nyíl programot, az új, környezetvédelmi szempontoknak is megfelelő buszok beszerzését, a város belterületeinek közlekedési tehermentesítését, valamint azokat a lépéseket, melyet az önálló energiaellátás érdekében tett a város.

ÉM-HE

 

 0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s