Önkormányzati választás 2010: Nem fedik a valóságot dr. Kovács Ferenc szavai

„Nem fedi a valóságot mindaz, amit dr. Kovács Ferenc egy oldalon keresztül állított az egyik megyei napilapban. A Fidesz nyíregyházi polgármesterjelöltje hasznosabb dologra is elkölthette volna a fizetett hirdetésre fordított összeget. Egyúttal felszólítjuk, hogy kérjen bocsánatot, mert visszaélt a hatalmával” – kezdte sajtótájékoztatóját Aranyos Gábor, az MSZP városi elnökségének tagja.

„Sérelmezzük, hogy a Civil Fórumon a három polgármesterjelölt vitája nem lehetett sajtónyilvános, mert attól dr. Kovács Ferenc elzárkózott. Pénteken 13 órakor a városi stadion új lelátójára várja Nagy László, az MSZP polgármesterjelöltje fideszes riválisát, hogy demokratikusan ütköztessék álláspontjaikat. Felhívnám a figyelmet egy országos jelenségre: több fideszes jelöltnél csak a nevet, a portréképet és az illető adatait cserélték a kampány szórólapjain, a szöveg ugyanaz.

Mi azt tartjuk fontosnak, hogy az egyéni képviselőjelöltek is konkrét tényekkel alátámasztva szóljanak a választópolgárokhoz. Végezetül annyit: a miskolci fideszes polgármesterjelölt pozitív példaként említette Nyíregyháza és Szeged fejlődését, ami komoly elismerés. Illene dr. Kovács Ferencnek elbeszélgetnie vele…”

– KM –


Reagálás Aranyos Gábor az MSZP képviselőjelöltjének szerdán tartott sajtótájékoztatójára

A Nyíregyházi Civil Fórum 2010. szeptember 14-i ülsére a polgármestereket nem vitára hívta, hanem bemutatkozási lehetőséget kínáltunk részükre. Ezzel két jelölt élt is, egy jelölt parlamenti elfoglaltsága miatt előzetesen kimentette magát. A Civil Fórum tagjai megismerhették a polgármesterjelöltek elképzeléseit, programját és konkrét kérdésekre is választ kaphattak Nyíregyháza civil életével, a jővőbeni elképzelésekkel kapcsolatosan. A találkozó természetszerűen nem volt sajtónyílvános, hiszen a Civil Fórum szellemiségével, eleve ellentétes bármilyen közvetlen politikai tevékenység folytatása, amelyet a Civil Fórum tagszervezeteinek alapszabályai is kifejezetten tiltanak. Megkérjük a politikai pártokat és képviselőiket, hogy a jövőben tartózkodjanak a Civil Fórum bármilyen politikai célzatú felhasználásától!

Tóth Miklós, a Nyíregyházi Civil Fórum elnöke
hirdetés


hirdet�s