Önkormányzati választás 2010 | Vasgyár, ahogy a SZEME látja

Miskolc – A Vasgyár áldatlan állapotai címmel tartott sajtótájékoztatót a SZEME kedden a Vasgyári Kórház előtt.

Kiskartali Roland, a Szemléletváltást Miskolcon Egyesület (SZEME) párt egyik képviselőjelöltje a városrész útjainak állapotát kifogásolta: kátyusak, a járdák gondozatlanok. Kiemelte a közbiztonság hiányát, valamint azt, hogy sok illegális szemétlerakó található a Vasgyárban. Mint mondta: a SZEME orvosolni szeretné ezeket a problémákat.

Hircsu Ákos, a párt polgármesterjelöltje az Örs utcai útról beszélt, illetve annak állapotát mutatta meg a sajtóképviselőinek. Elmondta: az önkormányzat áprilisban megkezdte az útfelújítást, de a mai napig nem tudták befejezni. Egyrészén pedig beton helyett murvával borították az utat – tette hozzá. Hangsúlyozta: ezen a rossz úton kell a mentőknek megközelíteni a kórházat. Arról is beszélt, hogy a járóbetegek sokszor eldobálják a veszélyes hulladéknak számító véres kötéseket. Az itt élők erre hiába panaszkodnak, a kórház nem figyel erre.

Gombavizsgáló olcsóbban

A Vasgyár kapcsán a piac, illetve a gombavizsgáló ügye is szóbakerült. Egészen pontosan az, hogy a város – a legutóbbi közgyűlési ülésen – elfogadta azt a javaslatot, hogy anyagi okok miatt nem kötelező a piac üzemeltetőjének gombavizsgálót üzemeltetni (erről portálunk is beszámolt – a szerk.) A SZEME szerint igenis lenne igény a vizsgálóra, és 4 millió forintnál (az üzemeltető szerint ugyanis ennyibe kerülne évente a gombavizsgáló) olcsóbban is lehetne működtetni.

Hubay György, a SZEME önkormányzati képviselőjelöltje pedig azt hangsúlyozta a sajtótájékoztatón, hogy mindenáron megvédik a vasgyári kereskedőket az épülő bevásárlóközponttól.

A párt a vasgyári szennyvízrendszer állapotát is kifogásolta, szerintük elavult, állandóak a dugulások. Szerintük uniós források bevonásával ezeket rendbe lehetne tenni.