Önkormányzati választás 2010 | Sajtótájékoztatót tartott a SZEME az új bulgárföldi Tesco-val kapcsolatban

Önkormányzati választás 2010 | Sajtótájékoztatót tartott a SZEME az új bulgárföldi Tesco-val kapcsolatban
A Szemléletváltást Miskolcon Egyesület (továbbiakban: SZEME) 3 körzeti képviselőjelöltje fejtette ki véleményét az új áruház építésével kapcsolatban és tárták fel az általuk legfontosabbnak tartott mulasztásokat és kifogásokat ma délután, az Andrássy út mellett.

A sajtótájékoztatón megjelent a 14-es választókerület képviselőjelöltje, Hubay György, a 15-ös választókerület képviselőjelöltje és egyben a SZEME sajtófelelőse, Hollósy András, valamint a 17-es választókerület képviselőjelöltje, Rózsa Viktor.

A megjelentek elmondták, hogy több kifogást is emelnek a megépülendő új bulgárföldi Tesco kivitelezése ügyében. Elsősorban a környezetvédelemre hívnák fel a figyelmet az Ökológia Intézettel együtt, hiszen több fát terveznek kivágni ehhez szükségesengedély nélkül, amit már narancssárga pöttyökkel jelöltek. Mint elmondták, engedélykérés ezzel kapcsolatban augusztusban érkezett a városhoz, aminek megválaszolási és engedélyezési ideje most szeptember 14-én lejár, azonban semmilyen választ még nem küldtek a Tesco Globál Áruházak Zrt-nek ezzel kapcsolatban, de a fák kivágása már megkezdődött. Még 2009-ben a MIK Zrt. ugyan engedélyt adott a lombhullatók ‘eltüntetésére’, de jogilag nekik semmi közük a fákhoz.

Nagy területeket választanának le az áruház új bekötőútja megépítéséhez is, amit a fotókon jól láthatnak, fehér csíkokkal jelezték az új út széleit. Ez a vonal nagyban érinti a buszmegálló területét is!

Említést érdemel még az is, hogy az itt lakók beleegyezése nélkül tüntették el a sokak által kedvelt szánkópályát, ahova a kisgyermekes családok rendszeresen kijártak a havazás beköszöntével. Erre válaszul a Tesco Globál Áruházak Zrt. megígérte, hogy építeni fog egy új szánkópályát és szabadidőközpontot a sportolni és lazítani vágyók kielégítésére, de a kiszivárgott információk szerint ennek az építése nem fog megtörténni, azaz „becsapták az itteni embereket!”– mondta Hollósy András.

Nyílt levélben fordulnak továbbá a Miskolci Rendőrkapitányság felé is, a közbiztonság felülvizsgálata miatt. A SZEME álláspontja szerint veszélyt jelenthetnek az itt élőkre a halmozottan hátrányos helyzetű emberek ide áramlása a Lyukóvölgyből és a Számozott utcák környékéről, valamint az áruházban esetlegesen történő kis értékű lopásokra is felhívnák a figyelmet.

– Orosz Péter –