Önkormányzati választás 2010 | "Nem a kormány lovát jöttem dicsérni…"

Önkormányzati választás 2010 | "Nem a kormány lovát jöttem dicsérni…"
Miskolc, Kazincbarcika, Ózd – A Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjei mellett érvelt megyénkbeli látogatásán a kormányfő.

Megbeszélést folytatott csütörtökön Orbán Viktor Miskolcon Kriza Ákossal, a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltjével. A miniszterelnök elmondta, az elmúlt nyolc évben elfogadhatatlanná vált a közbiztonság helyzete Miskolcon és környékén, ezért vezényelt a belügyminiszter újabb rendőri erőket a térségbe. Orbán Viktor világossá tette: a munkanélküliség sem adhat okot a bűnözésre, a törvényeket mindenkinek be kell tartania, függetlenül származásától vagy szociális helyzetétől. Ezért a kormány az új munkahelyek létrejöttéig is garantálja a védelem jogát az embereknek. Kriza Ákos azt emelte ki, hogy Miskolc gazdasági helyzete is sokat romlott a Gyurcsány-korszak alatt, Orbán Viktor pedig arról tájékoztatta a polgármester-jelöltet, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium jelenleg harminc olyan beruházásról tárgyal, amelyeknek célpontja az észak-magyarországi régió. A miniszterelnök ígéretet tett arra, hogy a nemzeti ügyek kormánya partnere lesz Miskolcnak új munkahelyek létrehozása és a város biztonságossá tétele érdekében.

“Az együttműködésé a jövő”

– Önök eddig szerencsét hoztak nekem, bízom benne, hogy most én is szerencsét hozok önöknek – jelentette ki Orbán Viktor csütörtöki barcikai látogatásán. Arra utalt, hogy tavasszal az országgyűlési választások előtt is járt már itt. Húsz év kellett, hogy a város és a Fidesz-KDNP egymásra találjon, és Barcikán is győzni lehetett. – Nem a kormány lovát jöttem dicsérni, de kétségkívül szép példány –fogalmazott a miniszterelnök. – Olyan döntések születtek az elmúlt négy hónapban, amelyekre esztendők óta várt az ország. Kazincbarcikának most az a legfontosabb, hogy jó polgármestere legyen – érvelt Orbán Viktor. Rizner József nem egyszerűen jelölt – azt sok mindenkinek sikerült elérnie –, hanem olyan csapatot rakott össze, ami a legjobb Barcikán. Nincs jól az, hogy az MSZP-n kívül másnak nem jut tér – hangoztatta.  Nem érdeke az ittenieknek, hogy ellenzéki főhadiszállást építsenek, mert a jövő az együttműködésé.

Elkerülő utak épülhetnek

Az ózdi polgármesteri hivatal előtt közel kétszázan várták Orbán Viktort, aki  hangsúlyozta: az ózdi emberek tavasszal bebizonyították, hogy mernek ellent mondani, és nem állnak a változás útjába. A kormányfő a vasárnapi szavazással kapcsolatban elmondta: az ország gazdasági fejlődése jelentősen felgyorsulhat abban az esetben, ha a városi önkormányzatok jobboldali többségbe kerülnek. A miniszterelnök szerint az észak-borsodi térségben legnagyobb feladat a munkahelyteremtés, de ehhez Ózd megközelítésén is javítani kell. A tervekben négysávosítás ugyan nem szerepel, de kétsávos elkerülő utak épülhetnek a régióban az előttünk álló időszakban.

ÉM-összefoglaló


Önkormányzati választás 2010 | “Nem a kormány lovát jöttem dícsérni…”

eszak | 2010.09.30 18:55
Kazincbarcika – “Önök eddig szerencsét hoztak nekem, bízom benne, hogy most én is szerencsét hozok Önöknek” – jelentette ki Orbán Viktor csütörtöki kazinbarcikai látogatásán.

A közbiztonságról és a személyi jövedelemadóról is beszélt Orbán Viktor Kazincbarcikán

fuggetlen | 2010.09.30 18:49
Kazincbarcika – Messze vagyunk még attól, hogy Kelet-Európa legversenyképesebb gazdasági rendszere legyen a magyar, de komoly lépéseket tett az ország a javulás irányába. Ezt mondta csütörtökön Orbán Viktor Kazincbarcikán, országjáró körútjának egyik állomásán, ahol exkluzív interjút adott az RTL Híradónak. A miniszterelnök szerint október közepére derül ki, milyen formában vezetik be az új személyi jövedelemadó-rendszert.

Kemény választási küzdelmet vár Miskolcon Orbán Viktor

fuggetlen | 2010.09.30 14:34
Miskolc – Miskolcnak kiválóak az adottságai, hiszen itt vezet az autópálya, működik a városban egyetem, van szakképzett munkaerő, mégis errefelé mérik a legmagasabb munkanélküliséget – mondta Orbán Viktor miniszterelnök Miskolcon, a Hősök terén megtartott beszédében. A több mint 150 fős hallgatóság előtt a kormányfő kijelentette: a Fidesznek megvan a programja arra, hogy a borsodi megyeszékhely felemelkedését elősegítse.