Önkormányzati választás 2010 | MSZP: Felelőtlen kormányzás, felelős ellenzékiség

Miskolc – A kormány eddigi tevékenységét bírálta sajtótájékoztató keretében Gúr Nándor, az MSZP megyei elnöke és dr. Varga László elnökhelyettes.

Gúr Nándor többek között azt kifogásolta, hogy bár a kormány 3-4 hónapja a nemzeti együttműködésről beszél, jelentős ügyekben még sem egyeztet és nem köt kompromisszumokat az érintettekkel. Az elnök különböző törvénytelenségekre is felhívta a figyelmet, példaként említette a köztisztviselői törvény megváltoztatása utáni vezetőcseréket egyes intézmények élén. Az ígért azonnali és radikális adócsökkentés sem valósult neg, sorolta Gúr Nándor, de mint mondta, ha meg is történne az egykulcsos adórendszer bevezetése, az a nagy fizetéssel rendelkezőknek kedvezne. A MSZP-frakció országgyűlési határozatokat készített elő szociális és foglalkoztatási témákban, és további javaslatokat tesznek többek között arra, hogy mindenki, aki 40 év szolgálati idővel rendelkezik, nyugdíjba mehessen.

Varga László szerint a kormány nem kezeli megnyugtatóan az árvízkárosultak, a devizahitelesek és a közbiztonság helyzetét. Hozzátette: abból a 12 milliárd forintból, amit a kormány saját védelmére és terrorelhárításra különített el, kétezer körzeti megbízottat lehetne foglalkoztatni.