Önkormányzati választás 2010 | Fidesz: Biztonságos Miskolcot

Miskolc – Helyben kell egy intézményt létrehozni, ahol nemcsak oktatják a gyerekeket, de korrepetálással is segítik a felzárkózást.

Három fontos pillére van annak, hogy az embereknek legyen biztonságérzete” – mondta kedden Dr. Kriza Ákos, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje. A közbiztonságon kívül a létbiztonságot és az egészségügyi ellátás biztonságát sorolta még ebbe a kategóriába. A sokszor csak állami feladatként feltüntetett kérdésekben véleménye szerint az önkormányzat sokkal többet tud tenni. A hatósági szervek munkájának összehangolásával jelentősen lehet növelni a hatékonyságot.

A közterületfelügyelet, ÁNTSZ, gyámügy, mezőőri területeket említve elmondta: az egységes elvek szerinti koordinált működés rejt jelentős tartalékokat. „El kell menni a határokig, minden törvényadta lehetőséget igénybe kell venni a működtetésben” – hangsúlyozta. Az intézményrendszert úgy kell működtetni, hogy felzárkóztató programok segítségével csökkenteni kell a leszakadó rétegek hátrányát.

A lyukói helyzet megoldására – mint ez a legutóbbi bejáráson is felmerült – helyben kell egy intézményt létrehozni, ahol nemcsak oktatják a gyerekeket, de délutáni korrepetálással is segítik a felzárkózást.

Az egészségügyi ellátásról többek között elmondta: elképzelésük szerint a város kórházát közintézményként kellene működtetni a továbbiakban.